حسين فرزانه در گردهمایی معاونین توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش وپرورش استان های سراسرکشور در تبریز گفت: سرمایه انسانی در اول به عنوان یک ابزار تولید مطرح شد و در این راستا ما بایستی به اصل انباشت سرمایه توجه کنیم.

معاون توسعه مديريت و پشتيباني وزيرآموزش وپرورش عامل پيشرفت دو كشور جنگ زده آلمان و ژاپن پس از جنگ جهاني دوم را سرمايه گذاري در نظام تعليم و تربيت آنها دانست و ادامه داد: بزرگترين سرمايه هر كشوري نيروي انساني است كه اگر تحت آموزش سيستم تعليم و تربيت كارآمد قرار گيرد توسعه ملي آن كشور اتفاق مي افتد.

وی عمل به اقتصاد مقاومتی را، راه برون رفت از مشکلات اقتصادي کشور دانست و افزود: کمبود منابع سرمایه مشکل نبوده بلکه عدم دانش علمی وتفکر نادرست مشکل ما است.

فرزانه با اشاره به اینکه دانش مهندسی، دانش انسانی و دانش مدیریتی سه دانش موجود در حوزه اجرایی است، افزود: در این راستا، دانش مدیریتی مهم ترین دانشی است که به استفاده بهینه از منابع موجود و الگوی تقسیم کار صحیح اشاره دارد.

معاون توسعه مديريت و پشتيباني وزيرآموزش وپرورش تفويض اختيار به استان ها را امري ضروري دانست و اظهاركرد: براي دستگاهي به گستردگي آموزش و پرورش اگر بخواهد بهينه سازي كند،‌ تفويض اختيار، امري اجتناب ناپذير است .

فرزانه تصریح کرد: هيچ يك از حوزه هاي ستادي، مجاز به تعيين تكليف در موضوع منابع اعتباري استان نيستند و مديران كل بايد موضوع تفويض اختيار را به سطح مدارس بكشانند و سرانه را در اختيار مدرسه قرار دهند.

وی با تاکید براینکه تعلیم وتربیت زیربنا توسعه کشورها درجهان محسوب می شود، گفت: توسعه ملی در همه ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در گرو توجه به آموزش وپرورش میسر خواهد شد و بی تردید معلمان بعنوان پیشتازان تعلیم وتربیت بوده و در خط مقدم این امر قرار دارند.

فرزانه با اشاره به اینکه رشد تکنولوژی افزایش هزینه ها را دار پی دارد، تصريح كرد: در این راستا برای ارتقای سطح کیفیت آموزشی، بايد در جهت جذب منابع دولتي تلاش نموده و درکنارمديريت هزينه، رويكردمان به سمت تامين مالي از منابع غيردولتي است.

معاون وزیرآموزش وپرورش با بیان اینکه حق الزحمه امتحانات اخیرا پرداخت شد، خاطرنشان کرد: معوقات بعضی بخش ها و معلمان حق التدریس بزودی پرداخت خواهد شد.

فرزانه یادآورشد: بر اساس پیگیری هاي به عمل آمده و هم‌ چنين مساعدت هاي دولت محترم در ابتداي سال جاري مبلغ سي و دو هزار و پنجاه و هشت ميلياردریال، بابت پرداخت پاداش پايان خدمت كليه فرهنگيان بازنشسته سال ۱۳۹۵به وزارت آموزش و پرورش اختصاص يافت كه بر همين اساس، كليه مطالبات مربوط به پاداش پايان خدمت فرهنگيان تا پايان سال ۱۳۹۵ به طوركامل تسويه گرديد.

 کامران حصادی ذیحساب و مدیرکل امور مالی وزارت آموزش و پرورش نیز در گردهمایی معاونین توسعه مدیریت وپشتیبانی ادارات کل آموزش وپرورش استان های سراسرکشور در تبریز گفت: تعلیم و تربیت مختص ارگان خاصی نیست همه آحاد جامعه و سازمان ها در این بحث سهیم بوده و بایستی در اداره مجموعه آموزش و پرورش مشارکت نمایند.

ذیحساب و مدیرکل امورمالی وزارت آموزش وپرورش با بیان اینکه مدیریت در جهان امروز مبتنی بر حداقل کیفیت است، افزود: این مقوله در مناطق مختلف کشور نتایج متفاوتی را ایجاد کرده است.

وی خاطر نشان کرد: بحث های درون آموزش و پرورش ،مانند هدایت تحصیلی بازتاب های متفاوتی در استان ها دارد.

حصادي با اشاره به اجراي آزمايشي حسابداري تعهدي در بخش عمومي از ابتدايي سال۹۴ گفت: تاكنون ۹ مورد از استانداردهاي حسابداري تعهدي تدوين و تصويب شده و دستورالعمل حسابداري بخش عمومي بارعايت ماده ۱۲۸ قانون محاسبات عمومي كشور تهيه و ارائه شده است.

وی خاطر نشان كرد: برای بهبود شرایط از وضع موجود به وضعیت مطلوب باید نگرش مدیریتی مثبت داشته و مدل استمرار بهبود تدریجی را سرلوحه قرار دهیم.

ذیحساب و مدیرکل امور مالی وزارت آموزش وپرورش اظهاركرد: امروز کار همه ما در مجموعه پشتیبانی است و توجه کمتری به بحث کیفیت و مدیریت داریم.

حصادی با اشاره به اینکه رویکرد ما در حوزه مالی و ذیحسابی اجرای برنامه تعالی مدیریت در این بخش است افزود: برای رسیدن به چشم انداز بایستی شاکله ذهنی خود را در مسیر بهبود فرایند قرار دهیم.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی نیز در این نشست اعتلای شاخص های آموزش و پرورش را نیازمند تزریق اعتبارات دانست و گفت: اولویت دولت دوازدهم پرداختن به آموزش و پرورش به عنوان زیربنایی ترین حوزه است.
جعفر پاشایی افزود: آموزش و پرورش استان در چهار سال گذشته با وجود تنگناهای مالی گام های جدی در بخش منابع درآمدی و مشارکت خیران برداشته است.
وی با اشاره به حساسیت کار در حوزه معاونت پشتیبانی گفت: حجم عظیمی از مطالبات جامعه، خانواده ها، دولت و مجلس، دانش آموزان و فرهنگیان متوجه این حوزه است و کسری بودجه و انواع مطالبات دامنگیر این حوزه پرکار است.
پاشایی پرداخت متمرکز حقوق در کل کشور و پتانسیل بند ‘ه’ قانون بودجه در خصوص ساماندهی املاک آموزش و پرورش را دو اقدام طلایی دیگر در چند ماه گذشته عنوان کرد.
وی خاطر نشان کرد: توجه به مناطق کم برخوردار، افزایش پوشش تحصیلی، راه اندازی پژوهش سراها و آزمایشگاه ها و جذب صد در صدی در دوره پیش دبستانی و ابتدایی و در کل اعتلای شاخص های آموزشی و پرورشی نیازمند تفویض اختیار و تزریق اعتبار است و در دولت دوازدهم باید توجه خاصی به این مجموعه انجام گیرد.
پاشایی، جذب بیش از ۸۰۰ میلیارد ریال کمک های خیران در جشنواره خیران مدرسه ساز سال جاری، افزایش ۱۸ پژوهش سرا به ۴۱پژوهش سرای دانش آموزی، تجهیز ۱۲۰۰ کلاس درس به وسایل آزمایشگاهی، کسب رتبه دوم در رتبه های زیر هزار در کنکور سال گذشته و آغاز احداث همزمان ۱۰ پروژه عمرانی رفاهی را از جمله اقدامات آموزش و پرورش استان در سال های اخیر اعلام کرد.
گردهمایی معاونان توسعه مدیریت و پشتیبانی ادارات کل آموزش وپرورش استان های سراسرکشور به مدت دو روز در تبریز برگزار می شود.