با وجود قرارگرفتن بزرگترین معدن طلای ایران در شهر تکاب آذربایجان  سهم مردم این شهر فقط پیدا کردن کار دراین معدن است.

به گزارش صنعت خبرلری ، حدود ۳۰ سال پیش خبری خوش در یکی از محرومترین شهرهای آذربایجان غربی پیچید، خبری از کشف معدن طلا در نزدیکی این شهر که ابتدا گفته میشد ۵۰ تن طلا دارد اما بعدها مشخص شد این معدن بیش از ۱۱۰ تن طلا دارد.

معدن طلا با مجوز سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی وابسته به ایمدرو در این منطقه مجوز فعالیت گرفت و در سال ۹۳ این معدن استخراج طلا در این معدن آغاز شد. با توجه به ظرفیت معدن قرار شد سالانه سه تن طلا از این معدن استخراج شودکه  با توجه به تکنولوژیهای موجود، بیشترین رکورد استخراج طلا در این معدن سالانه حدود یک تن  در سال گذشته بوده وبنابه برنامه ریزیهای صورت گرفته قراراست امسال دو تن طلا دراین معدن تولید شود.

سهم ناچیز مردم تکاب از بزرگترین معدن طلای کشور

انتظار مردم محروم تکاب از این معدن در سه دهه گذشته به جایی نرسیده و تنها بخشی از جوانان این شهر توانسته اند دراین معدن کاری برای خود پیدا کنند. به گفته مسئولان این معدن کل ظرفیت  مستقیم اشتغال این معدن و صنایع وابسته آن در تکاب حدود ۲ هزار نفر است که البته همه نیروی کار از تکاب نبوده و از برخی شهرهای دیگر هم نیروی متخصص وارد شده است اما نگاهی به آمار بیکاری شهر ۸۰ هزارنفری تکاب نشان می دهد که حدود۷ هزار جوان عموما تحصیلکرده در این شهر فعلا بیکار هستند و نکته دیگر اینکه جمعیت تکاب در سالهای اخیربا وجود کشف و استخراج طلا در این شهر نه تنها افزایش نداشته بلکه جمعیت آن ثابت یا در حال کاهش بوده و جوانان این شهر برای پیدا کردن کارراهی ارومیه یا شهرهای دیگر کردستان می شوند.

مسئولان معدن قول داده اند با راه اندازی خط جدید در سال جاری اشتغال این معدن یک و نیم برابر شود.

اثرات زیست محیطی معدن زرشوران تکاب

بر اساس یک مقاله دانشگاهی با عنوان تعیین میزان آلایندگی محیطی آرسنیک در حوزه معدن زرشوران شهرستان تکاب و ارائه راهکارهای مبتنی بر پالایش زیست بوم منطقه که در سال ۹۸ توسط سه تن از اساتید و دانشجویان دانشگاه آزاد  اسلامی واحد تهران مرکزی انجام شده میزان آرسنیک موجود در خاک و آب نمونه  برداری شده دراطراف معدن زرشوران قابل توجه بوده است.

بر اساس این تحقیق طی سه فصل زمستان، بهار و تابستان  نمونه برداریهای مختلفی انجام شده که نتایج پژوهش نشان می دهد  در نقاط نزدیک به معدن مقدار ارسنیک  بیشتر از سایر نقاط است. همچنین با توجه به نتایج آزمون تحلیل واریانس، میزان آرسنیک موجود در خاک و آب طی ماه های بهمن، فروردین و تیر تفاوت معناداری داشتند. به طوری که مقدارآرسنیک موجود در خاک و آب در تیر ماه که فعالیت معدن بیشتر است  از بهمن و فروردین  فراتر بوده است.

سرنوشت طلاهای  زرشوران

طلاهای استخراج شده از بزرگترین معدن طلای ایران در قالب شمش های یک کیلویی و با برند این معدن روانه بازار میشود.

به ادعای مدیران این معدن شمش‌های یک کیلویی این شرکت بدون محدودیت در بورس کالا عرضه می‌شود و امکان خرید آن برای فعالان این بازار وجود دارد.