اولين دوره كارگاه آموزشي به هم پيوسته طرح هاي عمراني(تملك داراييهاي سرمايه اي) و نحوه اجراي سياست هاي پيشگيرانه دستگاه هاي نظارتي استان آذربايجان شرقي برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجان شرقي، دكتر حيدر فتحزاده، سرپرست سازمان در افتتاحيه اين كارگاه آموزشي اظهار كرد: در استان حدود ۱۸۲ پروژه راكد وجود دارد كه از سال ۱۳۸۰ شروع شده و درصد پيشرفت فيزيكي آنها زير ۵۰ درصد بوده و مدام پروژه هاي نيمه تمام روي هم تلنبار شده است.
وي افزود: معلوم نيست در اين سالها اين تعداد پروژه بر مبناي چه نيازسنجي و منطقي به وجود آمده است.
فتحزاده با بيان اينكه قبل از ايجاد پروژه هاي عمراني بايد نيازسنجي و آينده پژوهي لازم صورت پذيرد، افزود: از سال ۱۴۰۵ تا ۱۴۲۰ با افزايش بي رويه جمعيت سالمند مواجه خواهيم بود و اگر نگاه به آينده داشته باشيم بايد براي مواجهه با اين چالش اجتماعي، برنامه ريزي كنيم.
سرپرست سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجان شرقي از دستگاه هاي اجراي درخواست كرد قبل از شروع به اجراي هر پروژه اي از دستگاه هاي نظارتي مشاوره بگيرند تا سياست هاي سلامت اداري و اقدامات پيشگيرانه لازم اعمال شود.
وي تاكيد كرد: لازم است قبل از اجراي هر طرح و پروژه اي توسط شركت هاي پيمانكاري مبادله موافقت نامه ها صورت گرفته و منابع تامين مالي از سوي سازمان مديريت و برنامه ريزي مشخص شود كه به نظر ميرسد در برخي مواقع در اين ارتباط سهل انگاري ميشود.
فتحزاده در ادامه صحبتهاي خود در مورد كارگاه آموزشي توضيح داد: اين كارگاه با همكاري دستگاه هاي اجرايي و ديوان محاسبات، در قالب هفت دوره بهم پيوسته و در راستاي توانمندسازي معاونان و كارشناسان اداري و مالي و مديريت مطلوب دارايي ها برگزار ميشود.
سرپرست سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجان شرقي موضوعات مورد بحث در اين دوره هاي آموزشي را مديريت پيمان، آشنايي با قوانين و مقررات مالي و اسناد بالا دستي، قانون بودجه، معاملات دولتي، بهره وري و ارزش افزوده در دارايي ها و تقويت مشاركت بخش خصوصي در سرمايه گذاري هاي مرتبط با پروژه ها عنوان كرد.
اين مسوول ابراز داشت: هدف از برگزاري اين دوره ها ارتقاي دانش و آگاهي كارشناسان دستگاه هاي اجرايي با مفاهيم و بخشنامه هاي مرتبط با امورات بودجه اي و ارتقاي سلامت اداري است.