در تبیین نمود عینی این ادعا می توان به آغاز طرح های بر زمین مانده ای چون کارخانه ۸۰۰ هزار تنی تولید اسید سولفوریک با سرمایه گذاری اولیه حدود ۹ هزار میلیارد ریال و ۱۰۵ میلیون یورویی در اواخر آبان ماه جاری اشاره کرد؛ قرار است این طرح به عنوان یکی از نیازهای تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن مس کاتد در این مجتمع در مدت ۳۶ ماه به بهره برداری برسد.
اخذ مجوزهای لازم برای توسعه ۲۴ کیلومترمربعی محدوده فعالیت معدن مس سونگون از دیگر اقدامات مدیریت این مجتمع در ماه های اخیر و از ضروریات توسعه فعالیت معدن است که با دوندگی ها و پیگیری های لازم محقق شده است.
تامل در نحوه عملکرد، معبود عباس زاده، مدیر بومی و جوان مجتمع مس سونگون نشان می دهد که از دید وی، چشم انداز مجتمع مس سونگون، تشکیل زنجیره ارزش و همکاری با شرکت های دانش بنیان بوده و در این راستاست که مجوز فعالیت «پردیس فناوری مس» از طرف دانشگاه تبریز، سهند و پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی صادر شده است.
قرار است این پردیس با همکاری دانشگاهها و به صورت مشترک با مس سونگون راه اندازی شود تا ضمن کمک به بهبود و توسعه ارتباط در حال رکود دانشگاه با صنعت، فضایی برای شرکت های دانش بنیان و فناوران ارائه دهد که آنها بتوانند به صورت تخصصی تولیدات و فناوری در این حوزه داشته باشند.
از سوی دیگر، پیگیری های مدیر مجتمع مس سونگون برای عملیاتی کردن طرح مسکوت شهرک صنعتی مس در شهرستان ورزقان و اخذ موافقت اخیر مدیریت ارشد استان برای افزایش وسعت این شهرک به ۲۰۰ هکتار از چشم انداز وسیع این مجموعه برای تحقق مطالبات بر زمین مانده مردم منطقه و تلاشگران مجتمع مس سونگون حکایت می کند.
اهمیت تلاش برای اجرایی شدن شهرک تخصصی مس در ورزقان زمانی دو چندان می شود که بدانیم پیش یش بینی شده است که در این شهرک ۲۰۰ شرکت قطعه سازی کلیدی مستقر شود تا خوشه صنعتی مس راه اندازی شود.
برآیند این اقدامات نشان می دهد که بعد از انتصاب عباس زاده به مدیریت مجتمع مس سونگون، در مدت کوتاه تاثیر مثبت این انتصاب در همه ی بخش ها نمایان شده و رضایت عموم را در پی داشته است.
مشاهدات میدانی مدیران استانی و فعالان رسانه ای منطقه از مجتمع مس سونگون در چند ماه اخیر گویای این واقعیت است که در بخش توسعه ای این معدن، کل پروژه های توسعه ای فعال شده و با مدیریت و پیگیری شبانه روزی عباس زاده ، پروژه هایی که در چند سال گذشته پیشرفت لاک پشتی داشته اند به مرحله بهره برداری رسیده یا مراحل پایانی تکمیل را طی می کنند.
در سایه تدابیر اتخاذ شده توسط مدیریت مجتمع مس سونگون همچنین در بخش تولید و بهره برداری، دیگر هیچ شرکتی معترض نیست و حق و حقوق هیچ کارگری ضایع نمی شود و همه شرکت های پیمانکاری بصورت شبانه روزی فعال هستند که ثبت رکورد جدید در تولید کنسانتره، نشان از این مدیریت و برنامه ریزی های خوب مدیرعامل بومی این مجتمع دارد.
در بخش مسئولیت های اجتماعی مجتمع مس سونگون نیز در دوره مدیریت جدید، با پیگیری ها و تأکیدات مدیرعامل بومی، قطعه یک بزرگراه خواجه – ورزقان با تلاش شبانه روزی شرکت پیمانکاری، بازگشایی و زیر بار ترافیک قرار گرفته است. در این مدت همچنین طرح های رفاهی، ورزشی و زیرساختی مهمی شروع شده که از جمله انها می توان به شروع احداث کمپ تفریحی ورزشی مس ورزقان ، اجرای فاضلاب و تصفیه خانه شهر ورزقان و خاروانا، پیشرفت خوب احداث تصفیه خانه و مجتمع آبرسانی ستارخان ۲ با آبرسانی به ۶۵ روستای شهرستان ورزقان با مجموع اعتبار بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اشاره کرد.
در دوره جدید مدیریت مجتمع مس سونگون، در بخش منابع انسانی ، کل استخدام ها و نحوه جذب نیرو، اعم از شرکتی و رسمی، ساماندهی شده، و به جهت اشتغال و جذب نيروي كار ، به رتبه هاي برتر استاني دست يافته است.