استاندار آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه شهر جدید شهریار باید الگوی شهرسازی در کشور شود، گفت: شهر تبریز به دلیل شرایط و مشکلات خاص خود ظرفیت جمعیت بیشتر و توسعه ساخت‌وسازهای شهری به جز در بافت‌های فرسوده را ندارد.
به گزارش صنعت تبریزبه نقل از فارس، اسماعیل جبارزاده در نشست بررسی مسائل و مشکلات شهر جدید شهریار و آخرین وضعیت پیشرفت اجرایی و آماده‌سازی زیرساخت‌های این شهر بر همکاری همه دستگاه‌های اجرایی استان در تکمیل زیرساخت‌های شهر جدید شهریار تأکید کرد و اظهار داشت: این شهر دستاورد جدیدی برای استان خواهد بود.

وی با تأکید بر اینکه شهر جدید شهریار باید منطبق با آخرین الگوهای شهرسازی دنیا ساخته شده و نمونه شهرسازی در کشور باشد، افزود: باید شهری بسازیم که تمام جاذبه‌های لازم را داشته باشد و مردم برای سکونت در آن علاقه‌مند باشند.

جبارزاده با اشاره به از بین رفتن باغات و اراضی کشاورزی در اثر ساخت و سازهای بی‌رویه در برخی از مناطق استان، اظهار داشت: شهر جدید شهریار می‌تواند حفظ‌کننده باغات و زمین‌های کشاورزی ما باشد.

وی تأکید کرد: خدماتی که در این شهر ارائه می‌شود باید بهترین و به‌روزترین خدمات باشد، زیرا انسان‌ها برای زندگی بهتر و آسایش بیشتر حاضر بوده تا هزینه کنند.

استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: در طراحی شهر جدید شهریار موضوع جذب گردشگر و ایجاد مکان‌های تفریحی باید لحاظ شود.

وی با بیان اینکه شهر جدید شهریار را پروژه‌ای فرا استانی می‌دانیم، افزود: همه مدیران استان در کنار مجریان این شهر هستند و مهم این است که عملیات عمرانی آن هرچه سریع‌تر آغاز شود.

جبارزاده با بیان اینکه شهر تبریز به دلیل شرایط و مشکلات خاص خود ظرفیت جمعیت بیشتر و توسعه ساخت و سازهای شهری به جز در بافت‌های فرسوده را ندارد، افزود: شهر جدید شهریار می‌تواند به عنوان تنفس‌گاه تبریز عمل کرده و پشتیبان برنامه‌های آتی شهرسازی تبریز باشد.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به مصوبه شورای عالی شهرسازی در خصوص محدوده یک هزار و ۵۰۰ هکتاری شهر جدید شهریار، جهاد خانه‌سازی آذربایجان به عنوان مجری این شهر را مسئول حفاظت از این محدوده دانست و گفت: هرگونه تغییر در ماهیت اراضی این محدوده اعم از ساخت و ساز یا کشت و زرع، باید با اجازه مجری طرح باشد و هیچ‌کس اجازه تصرف غیرقانونی در این محدوده را ندارد.

وی تصریح کرد: حفاظت و حراست از این محدوده یک امر ضروری است، در عین حال برای تعیین مالکیت اراضی نیز اقدامات لازم باید انجام شود.

جبارزاده گفت: اراضی ملی واقع در محدوده شهر جدید شهریار طبق قانون به شرکت شهرهای جدید کشور واگذار می‌شود تا در اختیار مجری طرح قرار گیرد و در هر حال قانون، ملاک عمل خواهد بود.

وی در خصوص مشکل تأمین آب شهر جدید شهریار نیز گفت: تأمین آب شرب برای فاز اول این شهر قطعی شده است، اما برای افق نهایی طرح باید فکر اساسی شود.

جبارزاده تأمین منبع آب پایدار برای شهر جدید شهریار را ضروری دانست و افزود: در این زمینه باید با دستگاه‌های مسوول هماهنگی شود.

استاندار آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه زمینه جذب سرمایه‌گذاری در شهر جدید شهریار فراهم است، گفت: آماده معرفی سرمایه‌گذاران قوی برای اجرای طرح‌های شهری در این شهر هستیم و مجری طرح نیز باید در تمام امور پیشقدم باشد.

براساس این گزارش، شهر جدید شهریار نخستین شهری است که توسط بخش خصوصی ساخته‌ می‌شود.

در حدود یک هزار و ۵۰۰ هکتار زمین برای ساخت شهر تملک شده و حریم این شهر ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار است.

شهر جدید شهریار با طرح‌های خوبی که توسط مشاوران تهیه شده یکی از شهرهای خوب و زیبای استان و کشور می‌شود.

طبق برنامه‌ریزی انجام شده قرار شده نخست خدمات زیربنایی آب، برق، گاز و تلفن انجام شده و سپس واگذار شود.

پیش‌بینی می‌شود، ۹۰ هزار نفر در فاز نخست، در فاز دوم ۱۷۰ هزار نفر و فاز سوم برای ۲۵۰ هزار نفر از سرریز جمعیتی تبریز در شهر جدید شهریار اسکان یابند.

بر اساس گزارش فارس، شهر جدید شهریار به علت قرینه بودن با شهر جدید سهند در شمال شرق و شهر جدید سهند در جنوب غرب تبریز واقع شده، در واقع این دو شهر به فاصله ۱۰ و ۲۰ کیلومتر از تبریز در محور قرینه یکدیگر قرار گرفته‌اند.