هشدار مصرف مواد مخدر شیشه

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به شیوع مصرف شیشه در کشور گفت: ورود شیشه به گروه مواد مخدرهای صنعتی، کار ما را دو چندان کرده است. برخی از مواد مخدر صنعتی به راحتی در داخل کشور و در کمتر از شش ساعت تولید می شوند.

علیرضا جزینی در آخرین جلسه شورای اداری استان آذربایجان شرقی ، در سال جاری که همزمان با جشن پاکی با حضور معتادین متجاهر برگزار شد، با اشاره به تهدیدات و خطرات ناشی از مصرف مواد مخدر گفت: متاسفانه بر اساس شیوع شناسی اخیر، بیش از ۱٫۵ میلیون نفر در کشور، مصرف کننده انواع مختلف مواد مخدر هستند.

وی افزود: ۱۰ درصد از این میزان شامل معتادین زن، یک درصد شامل دانش‌آموزان، ۲٫۶ درصد شامل دانشجویان، ۲۰ درصد شامل کارگران واحدهای تولیدی و صنعتی و …می‌شود.

وی یکی از معضلات اساسی موجود در این حوزه را افزایش مصرف مواد مخدر صنعتی عنوان کرد و ادامه داد: ۲۶ درصد مصرف کنندگان مواد مخدر، مواد مخدر صنعتی مصرف می‌کنند.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به نقش تهاجم فرهنگی دشمنان و بدخواهان ایران اسلامی در ترویج مصرف مواد مخدر عنوان کرد: در ماه‌های اخیر، بیش از ۱۷ میلیون قرص و آمپول غیر مجاز در کشور کشف و امحاء شده است.

جزینی در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: بیش از ۷۰۰۰ تن مواد مخدر در کشور همسایه ما کاشت شده و در حدود ۳۰ درصد از آن به کشور وارد و یا از طریق جمهوری اسلامی، ترانزیت می‌شود.

وی با بیان اینکه در ارتباط با تهدیدات این چنینی باید برنامه‌ریزی جامعی داشته باشیم تصریح کرد: متاسفانه در برنامه‌های اول تا سوم توسعه، مبارزه با مواد مخدر جایی نداشت و در برنامه چهارم و پنجم، خودی نشان داد ولی در برنامه ششم توسعه، با رویکرد اجتماعی و مقابله علمی، به بحث مقابله با ترویج و مصرف مواد مخدر در کشور تاکید شده است.

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر لزوم افزایش مشارکت‌های مردمی در جهت مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد: استان آذربایجان‌شرقی تنها استانی است که مشارکت جدی خیرین در امر مبارزه با مواد مخدر به خوبی احساس می شود و این استان می تواند برای استانهای دیگر، الگو باشد.

جزینی ابراز کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده و مصوبات موجود در این خصوص، باید همه ساله، میزان مصرف مواد مخدر را پنج درصد کاهش دهیم و این مهم بدون حضور و مشارکت مردم امکان پذیر نیست.

وی با اشاره به شیوع مصرف شیشه در کشور گفت: ورود شیشه به گروه مواد مخدرهای صنعتی، کار ما را دو چندان کرده است. برخی از مواد مخدر صنعتی به راحتی در داخل کشور و در کمتر از شش ساعت تولید می شوند.

وی خطاب به خانواده‌ها، بر لزوم توجه بیش از پیش به رفتار و کارهای کودکان و فرزندان تاکید کرد و ادامه داد: تغییر خلق فرزندان یکی از علایم مصرف شیشه است. یکی دیگر از علایم مصرف شیشه در بین نوجوانان و جوانان، گوشه نشینی و حضورهای مستمر در اتاق‌های دربسته خود است.