به گزارش صنعت تبریز ، استفاده از جوهر قند در بیش از ۱۱۰ نانوائیهای تبریز به تائید اولیه مسئولان نظارتی تبریز رسیده ، امری که به گفته مسئولان با هدف رقابت برای جلب بیشتر مشتری صورت می گیرد.
«ماجرای افزودنیهای غیرمجاز به برخی مواد غذایی همچنان ادامه دارد. هنوز داستان استفاده از واکس و پارافین میوه تمام نشده که اضافه کردن جوهر قند در نانهای سنتی مطرح میشود.
هر ایرانی در سال ۱۶۰ کیلوگرم و به طور متوسط هر روز ۴۴۰ گرم نان می خورد و به همین علت نان، جزو اصلیترین خوراکی های سفره ایرانی ها محسوب می شود اما در ماههای اخیر، این ماده مغذی هم از دیگر خوراکیهای آلوده عقب نمانده است و میان خوراکیهای آلودهای مثل گوشت مرغ و پیاز سرشار از سرب، سوسیس و کالباس پر از تفالههای آلوده به هورمونهای سرطانزا، میوه های مان آغشته به واکس، لبنیات آلوده به پالم و آب نوشیدنی با نیترات بالا، جایی برای خودش باز کرده و بر اساس اخبار، به جوهر قند یا سدیم دیتیونیت یا بلانکیت آلوده شده است.
نان، همین نانی که قوت غالب ایرانیان است، مصرفاش، خطرناک شده. پس از ماجرای جوششیرین که ممنوعیت استفاده از آن در نان، بارها اعلام شده، حالا نوبت به جوهر قند رسید.
جوهر قندی که بنا بر آنچه سازمان غذا و دارو اعلام کرده، منجر به تخریب پرزها و آنتیاکسیدان دستگاه گوارشی میشود و افراد را دچار سوءهاضمه، زخمهای گوارشی و از همه اینها بالاتر، سرطان دستگاه گوارش میکند. مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو نسبت به این افزودنیهای غیرمجاز، هشدار جدی داده است: «در برخی نانواییها با هدف مشتریپسند کردن نان، سفیدتر و نرمتر آن، از جوهر قند یا بلانکت استفاده میکنند.»
به گفته این مسئول در سازمان غذا و دارو، جوهر قند، بهشدت برای سلامتی مضر است: « جوهر قند پس از ورود به بدن میتواند منجر به تخریب پرزها و آنتیاکسیدان دستگاه گوارشی شود، درصورت مصرف این ماده، مصرفکننده دچار سوءهاضمه، زخمهای گوارش میشود، علاوه بر آن در کنار عوامل دیگر احتمال ابتلا به سرطان دستگاه گوارشی نیز افزایش مییابد.»
«جوهر قند مادهای شیمیایی و سفیدکننده است که در صنعت رنگرزی، عکاسی و بازیافت کاغذ استفاده میشود، این ماده، پودر سفیدی است که برای سفید کردن مواد، مصرف میشود. ازسوی دیگر جوهر قند، مثل نیترات و نیتریت عمل میکند و باقیمانده سموم است.»