مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجانشرقی با اشاره به بحث پیادهسازی تجارت فرامرزی، ادامه داد: در گذشته ۳۴ مورد عملیات گمرکی به صورت دستی انجام میگرفت که در حال حاضر ۱۰۰ درصد به صورت الکترونیکی انجام میگیرد و تمامی گمرکات استان به صورت الکترونیکی انجام وظیفه میکنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، رضا حسینی عصر امروز در جمع خبرنگاران در توضیح عملکرد ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان، اظهار داشت: بعد از نامگذاری سال و پس از اینکه آذربایجان شرقی پایلوت اقتصاد مقاومتی نام گرفت ریاست کمیته تامین و تجهیز منابع مالی و شفاف سازی اقتصاد به عهده امور اقتصادی و دارایی نهاده شد.
وی افزود: در این ارتباط ۵ کارگروه بانکی، بازار سرمایه، تامین مالی، فضای کسب و کار و پیادهسازی تجارت فرامرزی محور کاری حوزه ما واقع شد که در حوزه منابع مالی اتفاقات خوبی افتاد و از میزان جذب سرمایهگذاری خارجی ۷ میلیارد دلاری کشور سهم ما ۲۷۰ میلیون دلار بوده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همچنین از اخذ مجوز ۶۶۱ میلیون دلاری سرمایهگذاری خارجی استان تا آذرماه جاری خبر داد و گفت: این رقم دو برابر سهمیه تعیین شده استان است.
وی با بیان اینکه تمام بانک ها را بسیج کردیم در حوزه سرمایهگذاری و تامین مالی مشارکت داشته باشند، افزود: در زمینه فایناس میزان ۳ میلیارد و ۸۶ میلیون دلار فاینانس پروژههای مختلف تعریف شده که در فاینانس خارجی ۹ پروژه و و داخلی ۶ پروژه تعریف شده است.
حسینی از تامین سرمایه ۷۳۴ میلیارد ریال در شبکه آب و فاضلاب استان خبر داد و گفت: از محل صندوق توسعه ملی ۲۷ میلیارد و ۳۷ میلیون ریال جذب شده است؛ در حوزه ارزی و گشایش اعتبار اسنادی نیروگاه بناب ۲۷۵ میلیون یورو در حوزه فاینانس و در اسناد خزانه ۷۴۷ میلیارد ریال و ۶۶۹ میلیارد ریال برای راه آهن میانه تبریز جذب شده است.
مدیرکل اقتصاد و دارایی آذربایجان شرقی اذعان داشت: در حوزه بی. او. تی میزان تامین سرمایه استان ۶۶ میلیارد ریالی و ۲۹۰ میلیون دلار ارزی بوده که در حوزه عمران شهری سرمایه گذاری شده است.
این مسؤول اعلام کرد: ۱۷۸ پروژه در قالب یونی دو طراحی کردیم و به تمامی سفارتخانههای کشور در دنیا و تمامی تشکلها اطلاعرسانی شده و آثار خود را نشان می دهد.
وی ادامه داد: در حوزه مرکز خدمات سرمایهگذاری ۱۸ هیئت خارجی پذیرش و دو هیئت اعزام کردیم و در رابطه با فضای کسب و کار ۴۲ جلسه در ۹ ماه برگزار کردیم که تعداد شکایات رسیدگی شده در ۴۹ موضوع بوده و در این میان ۴۰ موضوع حل شده و ۸۱ مصوبه در رابطه با بحث های سرمایهگذاری خارجی داشتیم.
این مسؤول با بیان اینکه یکی از کارهای اساسی بحث پنجره واحد سرمایهگذاری است، افزود: قبل از تحقق برجام در حوزه نقل و انتقال ارز امکان انتقال ارز و تهیه ماشین آلات برای سرمایهگذاران فراهم نبود و برای اینکه تولیدکنندگان بتوانند مواد اولیه و تجهیزات تهیه کنند مجبور بودند در ترکیه، دوبی و یا قطر شرکت هایی ایجاد و هزینههایی متحمل شوند تا بتوانند امرو خود را به انجام رسانند و در بعضی موارد هزینههای تولید بیش از ۷۵ درصد افزایش می یافت.
حسینی ادامه داد: بعد از برجام این مسائل برطرف شده است و بیش از ۲۲۰ بانک در سطح بینالمللی با بانکهای ما کار می کنند که قبل از برجام چنین اتفاقاتی نمیافتاد.
وی با بیان اینکه یک سال قبل از برجام کل پروندههای درخواست صدور مجوز ۸۴۶ فقره، تعداد صدور مجوز ۷۴۵ مورد استعلامات۵۱۲ و استعلامات تکمیلشده ۴۳۵ مورد بوده افزود: بعد از برجام درخواستهای انجام گرفته در صدور مجوز ۲۶۴۴ مورد، پروندههای صدور مجوز ۱۴۲۶ پرونده، استعلامات ۲۸۹۰ مورد و استعلامات تکمیل شده ۲۲۹۳ پرونده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجانشرقی اعلام کرد: در یک سال ۲۱۲ درصد رشد در حوزه درخواستها افزایش داشتیم و در کل پروندهها ۹۱ درصد افزایش داشتیم.
حسینی با اشاره به بحث پیادهسازی تجارت فرامرزی، ادامه داد: در گذشته ۳۴ مورد عملیات گمرکی به صورت دستی انجام میگرفت که در حال حاضر ۱۰۰ درصد به صورت الکترونیکی انجام میگیرد و تمامی گمرکات استان به صورت الکترونیکی انجام وظیفه میکنند.