اعلام ضرب الاجل برای بررسی وضعیت کارخانه های آبلیمو سازی در نقاط مختلف کشور موجب افزایش شدید قیمت آبلیموی طبیعی و لیمو عمانی از یک سو و افزایش فروش کارخانه های آبلیمو سازی شده است.
به گزارش صنعتیمیز ،  با تاکیدات بیشتر معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی درجریان برگزاری نشست معاونان غذا و داروی سراسر کشور در تبریز ، در مورد برخورد با کارخانه های آبلیمو سازی قلابی که بیشتر از آبلیمو کنسانتره یا آب کاه و امثال آن به مردم تحویل می دهند بازار ناسامان به سود کارخانجات تولیدی این مواد سوق یافته است.
افزایش قیمت لیمو عمانی یا همان لیمو ترش در بازار تا ۷۰ درصد و گاه بیشتر در حالی صورت می گیرد که تا قبل از مطرح شدن موضوع برخورد جدی تر با کارخانه های متخلف قیمت لیمو در بازار حداکثر تا ۸ هزار تومان می رسید اما در حال حاضر لیمو عمانی در بازار تبریز تا ۱۲ هزار تومان و بیشتر نیز فروخته می شود.
از سویی دیگر برخی کارخانه های متقلب آبلیمو ساز از شرایط موجود استفاده کرده و به فروش بیشتر محصولات خود روی آورده اند و در این میان افزایش قیمت های کذایی نیز دیده می شود.
محمد نوبری از فعالان بازار میوه و تره باردر گفتگو با خبرنگار صنعت تبریز می گوید: در حال حاضر فروش لیمو به صورت عمده و خرده کاهش بسیار یافته و با توجه به افزایش قیمت ۷۰ تا ۸۰ درصدی قدرت رقابت مردم کاهش یافته و برخی میوه فروشها نیز موفق به فروش محصول نشده و بخشی از لیمو ها خراب و دور ریخته می شود.
وی می افزاید: متاسفانه جو روانی حاکم بر بازار موجب به هم ریختن عرضه و تقاضا شده و در حالی که در زمینه تولید و عرضه این محصول مشکلی نداشتیم افزایش قیمت به صورت غیر عقلایی رخ داده است.
قاسم جباری ، عمده فروش محصولات غذایی میدان صاحب الامر تبریز نیز از حجم ورود آبلیموهای تقلبی به بازار اظهار تعجب کرده و می گوید : در حال حاضر برخی کارخانه ها همان محصولات تقلبی خود را با قیمت های بالاتر نیز به مردم می فروشند و هرچند نظارتها صورت می گیرد اما این سودجویان در افزایش غیر واقعی قیمت لیمو در بازار به پر کردن جیب خود با همان اسیدهای خوراکی هستند و این در حالی است که موضوع جالبی در میان مردم مطرح وشایع شده که هر چه آبلیموها گرانتر باشد حتما مرغوب تر است.
به نظر می رسد برخورد با کارخانه های آبلیمو و ساماندهی این بخش باید پیشتر ازاین و در فصلی غیر فصل برداشت لیمو صورت می گرفت تا تنظیم بازار به هم نخورد و سودجویان بیشتر ازاین از بازار آشفته مواد غذایی بهره نبرند.
از سوی دیگر به نظر میرسد میزان تولید لیمو و کاشت این محصول جوابگوی نیاز مردم نباشد و اگر به موضوع مدیریت و واردات این ماده غذایی توجه نشود شاهد بازار سیاه این میوه طبیعی و فراورده های آن خواهیم بود.