سومین جلسه هماندیشی انجمن اقتصاددانان ایران (شعبه شمال غرب)با حضور دهها تن از اقتصاد دانان برجسته شمالغرب کشور در محل اتاق بازرگانان تبریز برگزار شد.
به گزارش صنعتیمیز به نقل از فارس ، داود بهبودی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی در سومین جلسه هماندیشی انجمن اقتصاددانان ایران (شعبه شمال غرب) اظهار داشت: اگر از ضعیف بودن فضای کسب و کار صحبت میکنیم یکی از دلایل آن کمبود بهرهوری عملکردهای ما است.
وی افزود: نظام مدیریتی ما و فعالان بخش خصوصی به شکل چند شیفته کار میکنند ولی آثار این تلاشها و کوششها در زمینه بهرهوری خود را نشان نمیدهد.
بهبودی با بیان اینکه شاید استعمال واژه رقابتمندی بهتر و رساتر از رقابتپذیری به نظر برسد، خاطرنشان کرد: در فضای ارتقای بهرهوری یکی از آیتمهایی که در عرصه ادبیات دنیا در ۱۰ سال اخیر مورد تاکید قرار گرفته شاخصهایی است که در حوزه رقابتپذیری مطرح شده که فراتر از فضای کسب و کار است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی تاکید کرد: برای ارتقای بهرهوری الزاماتی وجود دارد که از جمله آنها باید به نهادها، زیرساختها، ثبات اقتصاد کلان و سطوح اولیه آموزش و بهداشت اشاره کرد.
این اقتصاددان تاکید کرد: در جوامعی مثل ایران که از اقتصاد آنها از اتکا به منابع طبیعی به سوی متکی شدن بر عوامل کارایی حرکت میکند به جای منابع طبیعی باید کارایی بازارهای کالا و خدمات، بازارهای مالی و سرمایه و حرکت در حوزه فناوری در مقیاس بازار را توسعه دهند.
وی در عین حال یادآور شد: در حرکتهایی که در کشور انجام میگیرد رگههایی از کارایی مشاهده میشود اما همچنان نمیتوان گفت ما بازارهای کارآمدی داریم و هنوز به سطح متوسط فناوری دست نیافتهایم.
این مسئول با اشاره به مراحل گذار از اقتصاد متکی بر منابع طبیعی به اقتصاد متکی بر کارآیی و در نهایت رسیدن به اقتصاد مبتنی بر نوآوری توضیح داد: در اقتصادهایی که مبتنی بر نوآوریهای پیشرفته هستند، پیشرفته بودن بنگاههای اقتصادی و نوآوری، موتور محرکه بحث بهرهوری و توسعه به شمار میرود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی اعلام کرد: هیچ جامعهای بدون کارآیی و نوآوری نیست بلکه آنچه مهم است وزن قالب این مقولهها است.
بهبودی با بیان اینکه در یک اقتصاد مبتنی بر نوآوری حداقل ۳۰ درصد عوامل توسعه مبتنی بر فعالیتهای نوآورانه صورت میگیرد، رقابتپذیری اقتصاد خرد را منوط به پیشرفته بودن راهبردها، وضعیت توسعه خوشهها، کیفیت فضای کسب و کار اقتصاد خرد و رقابتپذیری اقتصاد کلان را منوط به سیاستگذاریهای اقتصاد کلان، تقویت زیرساختهای اجتماعی و نهادهای سیاسی دانست.