حبیب قدیمی یکی از فرزندان جانباز و اهل تبریز است که به عنوان یکی از دانش آموزان استعدادهای درخشان دبیرستان علامه امینی در مقطع پیش دانشگاهی رشته ریاضی فیزیک با معدل ۷۵/۱۹ مشغول تحصیل است.

متولد هفدهم فروردین ۱۳۷۷ است و وقتی از او می پرسم چند خواهر و برادر دارد می گوید: من تک فرزند هستم.

در آستانه میلاد حضرت ابوالفضل العباس (ع) و روز جانباز به بهانه جانبازی پدر بزرگوارش او را پای مصاحبه کشیدم و گپ و گفتی صمیمی با او ترتیب دادم که مشروح آن را در زیر با هم مرور می کنیم.

س: رمز موفقیت تحصیلی شما به عنوان یک نوجوان چیست؟

ج: در گام اول توکل به خداوند متعال٬تلاش و کوشش فراوان و داشتن برنامه ریزی و هدف برای ادامه ی تحصیل رمز موفقیت تحصیلی من و بسیاری از افراد موفق جامعه می باشد.

در مورد موفقیت تحصیلی بر خلاف باور بیشتر افراد وجود امکانات رفاهی بیش از حد تاثیر چندانی ندارد.وجود فضای معنوی به جای امکانات مادی تاثیر به مراتب بیشتری بر سیر موفقیت های فرد خواهد گذاشت.وجود خانواده ای مهربان و دلسوز در محیطی صمیمی از جمله بهترین نعمت های الهی است.

ایجاد امکانات تحصیل با وجود تمامی کمبود ها به گونه ای که کمبودی را احساس نکنم از جمله حق های والدینم بر گردن من است و من موفقیت الان خودم را در گرو از خود گذشتگی های پدر و مادرم می بینم.

نتیجه نهایی موفقیت در تحصیل در گرو میزان تلاش و استعداد فردیست و بیشتر افراد جامعه استعداد تحصیل را دارا هستند که باید با تلاش و پشتکار همراه شود.

س: چه انگیزه ای موجب ترغیب شما به تحصیل با کیفیت می شود؟

ج: در عصر جدید به دلایلی مدرک های کاذب زیادی در بازار کار وجود دارد و علل مختلفی می توان برای این گونه مدارک تحصیلی یافت.منظور از این مدارک تحصیلی مدارک افرادیست که در ورطه عمل و پشتوانه علمی توانایی چندانی ندارند.

تحصیل باید به گونه ای باشد که نکات علمی در وجود فرد تثبیت شود و فرد بتواند آن ها را عملی کرده و در محدوده ای خارج از کلاس درسی بتواند محصول تحصیل خود را به بار نشانده و صرفا فردی نباشد که متکی بر مدرک خویش است.در جامعه امروزی ما افراد باید در حیطه تخصص و رشته تخصیلی خود توانایی واقعی داشته باشند تا کشور عزیزمان ٬ایران٬ بتواند با کمک جوانان غیور و توانمند ایران زمین، پله های موفقیت و پیشرفت را بپیماید و این امر در گرو تحصیل با کیفیت است.

س: الگوی شما در ادامه تحصیل چه کسی یا کسانی هستند و کدام شاخصه آنها شما را به تحصیل ترغیب می کند؟

ج: در ادامه ی تحصیل الگو های زیادی را داشتم ولی معمولا نوع تفکر و اهداف این الگو ها روی من تاثیر گذاشته اند نه در رشته تحصیلیشان.  از جمله آنان شهید دکتر چمران و نیز طرز تفکر شهید آیت الله مطهری و قلم دکتر علی شریعتی در این مسیر مشوق و ترغیب کننده من به تحصیل هستند.

حق گرایی این افراد، فداکاری و از خود گذشتگی و نیز شجاعت آنان از جمله شاخصه های مهم ایشان است.

س: توصیه شما به هم سن و سالانتان چیست؟

ج: توصیه من به هم سن و سالان خودم به عنوان یک برادر و دوست این است که فارغ از مشکلات حال و آینده و تفریحات کوتاه مدت و اغلب بی نتیجه و بی هدف ٬ به تلاش و کوشش خود در زمینه ای که استعداد دارند بپردازند و از نیروی جوانی و شور و شوق این روز ها به طور کامل برای رسیدن به اهداف والا بهره مند شوند.با وجود سخنانی از این دست که می گویند اگر تحصیل کنید نیز در آینده بازار کار تضمین شده ای برای شما وجود ندارد نا امید نشوند٬برای تحصیل واقعی و با کیفیت همیشه کار هست . توصیه می کنم که افراد صرفا برای ثروت و مادیات رشته تحصیلی خاصی را که هیچگونه علاقه ای به آن ندارند انتخاب نکنند، چون برای فتح قله های مرتفع نیاز به اراده ی قوی می باشد و این اراده ناشی از علاقه فرد است لذا اگر به کاری علاقه ای نداشته باشید هیچگاه نمی توانید آن را به پایان برسانید.

س: به عنوان یک فرزند جانباز با کدام یک از شهدا یا جانبازان احساس دوستی نزدیک دارید و علت آن چیست؟

ج: با شهید دکتر چمران و سردار شهید مهدی باکری احساس دوستی می کنم و نسبت به آنان احترام خاصی قائلم.اگرچه هرگز نمی توان به آن درجه رفیع از انسانیت رسید.هر دو این افراد با وجود پله های ترقی در پیش رویشان خدمت به اسلام و فداکاری در راه ایران و اسلام را به ترفیعات دنیایی ترجیح دادند و این ارزشمند ترین کار یک انسان است که به خاطر هموطنان خود و آسایش آنان از جان خویش بگذرد.

-ممنون از اینکه وقتت را در اختیار ما گذاشتی.

-من هم از شما تشکر می کنم.