عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی گفت: حتی بر اساس تحقیقات میدانی از صادرکنندگان عمده استان آنها بیان میداشتند که زردآلوی ما از نظر کیفیت خیلی برتر از ترکیه است اما آنها به دلیل بسته بندی های بهتر بازار روسیه را تسخیر کردهاند.
وی اظهار کرد: وجود تکنولوژیهای پیشرفته و به تبع آن انبارداری های مجهز و به ویژه استفاده بستهبندیهای پیشرفته هم از نظر شکل و فرم بسته و هم ارتقای کیفیت لازم بسیار ضروری است.
به گزارش صنعتیمیز ، جابر سلیمانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، افزود: طبیعی است، پیشرفت های شگرف در صنایع غذایی در سایه تحقیقات حاصل شده است.
وی با اشاره به نقش تحقیق در ارزش اقتصادی صنایع غذایی، تشریح کرد: با تحقیق و به تبع آن نوآوری در صنایع غذایی میتوان تنوع قیمت، کیفیت و تولید را ایجاد کرد که نسبت به ماده اولیه و خام چندین برابر ارزش اقتصادی خواهد داشت.
سلیمانی با اشاره به مهجور ماندن بسته بندی در کشور ادامه داد: متاسفانه در ایران بسته بندی مقوله ای مهجور مانده است، مانند ساختمانی که شاید از نظر فونداسیون بسیار قوی باشد اما اگر ظاهر آن شکیل و زیبا نباشد قابلیت پذیرش آن توسط افراد بسیار کاسته می شود.
وی افزود: هر روز تحقیقات وسیعی در حوزه مواد و صنایع غذایی انجام میگیرد، اما پیشرفت ها در حوزه نانو تکنولوژی اعم از تولید افزودنیهای مواد غذایی، بسته بندی ها بر پایه نانوکامپوزیت ها و… جذاب تَر است.
سلیمانی خاطرنشان کرد: تحقیقات در صنایع غذایی نیاز به تجهیزات و دستگاه های پیشرفته آزمایشگاهی دارد که نسبت به سایر بخش های تحقیقاتی هزینه بالایی میطلبد، اما ارزش افزوده آن چندین برابر هزینه تحقیقاتی آن است.
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی یادآور شد: حتی بر اساس تحقیقات میدانی از صادرکنندگان عمده استان آنها بیان میداشتند که زردآلوی ما از نظر کیفیت خیلی برتر از ترکیه است اما آنها به دلیل بسته بندی های بهتر بازار روسیه را تسخیر کردهاند.
سلیمانی با اشاره به زمینههای مورد تحقیق در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجانشرقی، تاکید کرد: پیش بینی شرایط فرآیند تولید و نگهداری مواد غذایی با استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری پیشرفته با عناوینی همچون شبیه سازی و مدلسازی توسعه بسته بندی مواد غذایی و انبارمانی محصولات غذایی با روش های بسته بندی مختلف مانند انبارداری با اتمسفر کنترل شده و بسته بندی با اتمسفر تغییر یافته و محققان مرکز تحقیقات کشاورزی استان در اغلب این زمینه ها فعالیت کرده و یا در حال تحقیق هستند، اما به دلیل نبود امکانات و تجهیزات لازم آزمایشگاهی تحقیقات به کُندی جلو می رود