عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: بیش از ۸۵ درصد خطاهای سیاستی که در شوک اول نفتی(سال های ۵۳ تا ۵۶) رخ داده بود در شوک آخر (سال های ۸۴ تا ۹۰) هم تکرار شد.
به گزارش صنعیمیز به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی، دکتر فرشاد مومنی ظهر امروز در “سمینار اقتصاد ایران در چشم انداز سال ۹۵ ” اظهار داشت: گرفتاری اقتصاد ایران در این است که چون دستیابی ما به مقام توصیف امکان پذیر نیست مقام تحلیل در انزوای کامل به سر می برد و به همین جهت در اقتصاد سیاسی با آزمون و خطاهای نافرجام روبرو هستیم و آزمون های مکرر در معرض آزمون قرار می گیرد.
وی افزود: ما در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی با بهره گیری از کارشناسان مطرح کشور تجربه ایران و نظام قاعده گذاری آن در شوک نفتی اول(سال های ۵۳ تا ۵۶) را با تجربه شوک آخر نفتی(سال های ۸۴ تا ۹۰) را مقایسه کردیم و این مقایسه نشان داد بیش از ۸۵ درصد خطاهای سیاستی که در شوک اول نفتی رخ داده بود در شوک آخر هم تکرار شد.
مومنی خاطرنشان ساخت: در این فاصله تعداد دانشکده های اقتصاد بیش از ۱۰۰ برابر و تعداد استادان و کارشناسان رشته اقتصاد چند ۱۰ برابر شده است و حال باید پرسید چرا بود و نبود این ظرفیت به شدت تحول یافته کارشناسی اثر عملی خاصی در ارتقاء سیاست گذاری کشور نداشته است!
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی اذعان داشت: این یک مسئله بنیادی ملی است و از آنجائی که در جاهای دیگر هم تجربه شده می توانیم منطق های آن را بشناسیم و از آنها به شکل عالمانه در تحلیل استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: اقتصاد شناسان بزرگ توسعه از مشاهده چنین واقعیت هایی به صورت مکرر در جهان استفاده معرفتی بسیار قابل اعتنایی کرده اند که به لحاظ مضمونی در سطح نظری با عنوان برگشت پذیری در زمینه عملکرد واحدهای اقتصادی و برگشت ناپذیری روند تحولات ذخیره دانش بشری صورت بندی شده است؛ درواقع روند انباشت دانش بشری برگشت ناپذیر بوده و دائما انباشت رخ می دهد.
دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی توضیح داد: از اینجا می توان ریشه های توسعه نیافتگی را جستجو کرد؛ یعنی انباشت ذخیره دانایی لازم است ولی کافی نیست؛ شرط کفایت در کلی ترین بیان این است که ساختار نهادی باید بیش از آن که مشوق رانت و ربا و فساد باشد باید مشوق دانایی، کارایی و بهره وری باشد.
این اقتصاددان با بیان اینکه اقتصادهای پیش رو در توسعه تمرکز ویژه ای روی علوم شناختی دارند و معتقدند اقتصاد علم انتخاب است، افزود: سازه های فکری یعنی فرهنگ و توسعه اتفاق نمی افتد مگر اینکه همه ما برای خود مسئولیت تعریف کرده باشیم چرا که با برخورد واقع بینانه با مسائل است که می توانیم گره ها را باز کنیم.
وی خاطرنشان ساخت: در حال حاضر علم در ایران یک نیروی اجتماعی قدرتمند نیست و در مجموع زور اجتماعی دانایی به غیر دانایی نمی رسد و اگر بخواهیم توسعه اتفاق بیفتد اول باید سازه های ذهنی تغییر کند.
شایان ذکر است سمینار ” اقتصاد ایران در چشم انداز سال ۹۵″ برنامه آموزشی بود که توسط مرکز آموزش، پژوهش های توسعه و آینده نگری سازمان مدیرت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی بمدت یکروز در سالن اجتماعات این سازمان برگزار گردید.
ویژه ها

پتروشیمی تبریز وارد فاز عملیاتی تعمیرات اساسی شد؛ اورهال ۳۸ روز با ۳۷۵ هزار نفر-ساعت کار
پتروشیمی تبریز وارد فاز عملیاتی تعمیرات اساسی شد؛ اورهال ۳۸ روز با ۳۷۵...
-
سرمایهگذاری در منابع انسانی، به ویژه کارگران، مقدمهای بر اقتدار اقتصادی کشور است
-
مطالبات به حق کارگران و بازنشستگان را در هفته کارگر، بدون رنگ و بوی دولتی، فریاد خواهیم زد
-
بزرگترین کشتارگاه طیور شمالغرب کشور چشم انتظار حمایت مسئولان
-
شرکتهای های دارو سازی آذربایجان شرقی زیر ذره بین استاندار
-
*از افزایش ۵ برابری ظرفیت انتقال خوراک اتیلن تا عبور از گلوگاه توسعه پلیاتیلن سنگین پتروشیمی تبریز*

آغاز تعمیرات اساسی مجتمع پتروشیمی تبریز از اوایل خرداد ۱۴۰۴
با هدف حفظ پایداری تولید، ارتقای ایمنی و آمادگی برای جهشهای بعدی...
-
نشست تخصصی روسای ادارات و مراکز آموزش فنی و حرفه ای
-
ابراز همدردی مدیرعامل پتروشیمی تبریز با خانوادههای داغدیده حادثه بندر شهید رجایی
-
تقدیر از اقدامات جهادی پتروشیمی تبریز در شکستن تحریمها و رفع گلوگاههای تولید
-
پرورش ۲۰ تن ماهی قزل آلا توسط بخش خصوصی در سراب
-
بزرگترین کشتارگاه طیور شمالغرب کشور چشم انتظار حمایت مسئولان
انعقاد تفاهمنامه استراتژیک همکاری میان پتروشیمی تبریز و بوشهر
انعقاد تفاهمنامه استراتژیک همکاری میان پتروشیمی تبریز و...
-
پتروشیمی تبریز، در اوج افتخار: تندیس بلورین تعالی صنعت پتروشیمی در دستان تبریزیها
-
-
آغاز دهه دوم فعالیت شرکت داده تجارت با رویکردارائه خدمات کشوری
-
درخشش پتروشیمی تبریز در دوران میراشرفی؛ رونمایی از دو محصول جدید ABS به دست معمار صنعت پتروشیمی ایران
-
همگرایی صنعت و دانشبنیانها؛ پتروشیمی تبریز نیازهای خود را اعلام کرد

صنعت آذربایجان در انتظار بهبود مهندسی!
عصرآزادی/ شهرام صادق زاده بیش از ۳۰۰ شرکت دانش بنیان در سطح...