شبکه تشکلهای زیست محیطی آذربایجان شرقی در طی بیانیه ای که نسخه ای از آن در اختیار پایگاه خبری صنعتیمیز قرار گرفت نسبت به قطع درختان در حاشیه بلوار ائل گلی واکنش نشان داد.
پیرو اقدام عجیب شهرداری منطقه ۲ تبریز در قطع و جابجایی درختان حاشیه بلوار شاه گولی،جنب ورودی شهرک گلشهر،عصر روز یکشنبه ۲۲ فروردین ۹۵، اکیپ هیات مدیره شبکه تشکلهای محیط زیستی استان برای بررسی موضوع و پیگیری های لازم در محل موررد نظر حاضر و ضمن گفتگو با صاحب ملک و چند نفر از شهروندان وضعیت را به شرح ذیل اعلام میدارد :
۱- محل موردنظر که به اجاره پیتزا ….. واگذار شده متعلق به دو نفر از افراد صاحب ثروت و قدرت سیاسی میباشد که با تمام توان مسئولین اداری و اجرایی را تحت فشار قرار داده و کماکان به این فشارها ادامه میدهند.
۲- بر اساس برخی شواهد و اظهارنظرها، برای این معبر شش متری، مبلغ میلیاردی توسط شهرداری وقت منطقه ۲از صاحب ملک عوارض اخذ شده است و این یعنی، پول بجای فضای سبز.
۳- مجوز این معبر از دو سال پیش در جریان بوده و ظاهرا شهرداری منطقه۲ یکی از شروط سازمان پارکها را نادیده گرفته و اقدام به حذف درختان و ایجاد معبر از بین فضای سبز نموده است.
۴- خروجی این معبر بدلیل غیر استاندارد بودن در صورت استفاده خودروهای مشتریان،موجب بروز تصادفات در مسیر برگشت جاده شاه گولی خواهد شد( سازمان ترافیک بایستی در رای خود تجدیدنظر کند ).
۵- سازمان پارکها امروز تعداد ۲۱ اصله درخت در این معبر کاشته که وظیفه نگهداری از آنها بر عهده صاحب ملک میباشد.
نتایج:
در صورت ایجاد این معبر عملا چراغ سبزی به سایر مالکین مسیر جاده زیبای ایل گولی داده خواهد شد تا با اعمال فشار زر و زور فضای سبز حاشیه جاده را قلع و قم کنند.
حساسیت و شعور بالای مردم تبریز در اینمورد قابل ستایش هست که ظرف دیروز و امروز با مراجعه حضوری به محل مراتب اعتراض و نگرانی خود را به مسوولین و صاحبان ملک مزبور اعلام داشته اند.
مسئولین ارشد استان و شهردار محترم تبریز و شورای شهر بایستی در این موارد در کنار مردم و فضای سبز نیمه جان تبریز باشند و صراحتا اعلام موضع نمایند .
شهرداری در برنامه های توسعه،موضوع آینده نگری را در اولویت برنامه ای خود قرار دهد و:
۱. فضاهای سبز را قربانی توسعه نکند.
۲. در کاشت درختان و ایجاد فضای سبز پیش بینیهای لازم را به عمل آورد تا اتفاقاتی مانند میدان بزرگ آذربایجان ، پل افلاکنما، پل سیزده آبان، پل مقابل پارک شمس تبریزی و دهها نمونه از اینها ، دیگر تکرار نشود.
۳. سازمان پارکها در حفظ درختان و فضای سبز دقت و حساسیت بیش از پیش داشته باشد ، در صورت بروز چنین اتفاقاتی با اطلاع رسانی بموقع تشکلهای غیردولتی و مردم فهیم تبریز را در کنار خود خواهد دید.
نهایت اینکه درختان ریه های این شهر هستند و جاده شاه گولی یکی از نمادهای سبزی و طراوت و از جاذبه های گردشگری شهر تبریز بوده و خواهد بود.
هیچ شخص و یا سازمانی حق ایجاد لطمه به هیچ درختی در هیچ نقطه از شهر تبریز، خصوصا جاده الگولی را ندارد، حتی اگر جریمه مادی آنرا پرداخته باشد،
ما تشکلهای محیط زیستی همچنان پیگیر موضوع خواهیم یود و از مردم شریف تبریز بابت حساسیت و توجهشان تقدیر و تشکر نموده و تداوم دقت نظرشان نسبت به حفظ و گسترش فضای سبز را تمنا مینماییم.
شبکه تشکلهای محیط زیستی آذربایجانشرقی