نماینده شرکت نیرو آتیه صبا با هشدار به وضعیت فعلی نیروگاه تبریز گفت: ادامه حیات این نیروگاه وابسته به بهسازی و نوسازی آن بوده و این موضوع را به مسئولان و نمایندگان منتقل کرده ایم.
نادر صفارزاده در نشست خبری با بیان اینکه تولید برق با شرایط فعلی سود آوری چندانی ندارد، اظهار کرد:مدیران نیروگاهها در رابطه با قیمت سوخت، نیرو و … تعیین کننده نیستند، مطالبات ما به قیمت ثابت پرداخت میشود ولی اگر نیروگاه جدیدی احداث شود ،نیروگاه جدید به مراتب از نیروگاه فعلی سودآورتر خواهد بود.
وی با اشاره به آغاز مازوت سوزی از اواخر مهر ماه در نیروگاه حرارتی تبریز و بیان اینکه بحث مازوت سوزی در این نیروگاه از گذشته مورد بحث بوده است، ادامه داد: ما از تمامی استانداران آذربایجان شرقی بارها درخواست کردهایم تا نیروگاه حرارتی تبریز بعد از ۵۰ سال توسعه یافته و آلایندگی آن کمتر شود.
وی با اشاره به اینکه عدم توسعهی نیروگاه جدید در تبریز مسائل و چالشهای بسیاری به دنبال دارد، افزود: سالانه بیش از هشت میلیون متر مکعب آب در این نیروگاه برای خنک سازی سیستمهای آن تبخیر میشود و سالانه چهار میلیون مگاوات برق در این نیروگاه تولید میشود درحالیکه ظرفیت اسمی آن ۸۰۰ مگاوات است، راندمان این نیروگاه ۳۵ درصد است، در حالیکه راندمان نیروگاههای جدید حدود ۵۶ مگاوات است.
صفارزاده عنوان کرد: اگر نیروگاه جدید احداث شود، ۹۵ درصد آب تبخیر شده آن صرفهجویی میشود که میتوان از آن در بخشهای صنایعی دیگر استان استفاده کرد.
وی تاکید کرد: بنابراین اگر سیستم تولیدی تغییر یافته و آب کمتری مصرف شده و از مازوت با کیفیتتری استفاده شود، از سختی کارکنان ما کم شده و آب ذخیره شده در بخشهای صحیحتری مصرف میشود.
نماینده شرکت نیرو آتیه صبا ب با بیان اینکه گوگرد زدایی باید توسط پالایشگاه انجام گیرد، گفت: اینکار وظیفه نیروگاه نیست ماموریت احداث نیروگاه جدید همراه با کاهش هزینههای موجود و افزایش درآمد است.
وی اظهار کرد: آلودگی حاصل از مازوتسوزی در این نیروگاه به مرکز شهر تبریز نمیرسد، اما این آلودگی بر مناطق اطراف نیروگاه تاثیر میگذارد.
وی با تاکید بر اینکه کل نیروگاه واگذار نشده است، ادامه داد: یعنی نیروگاهی که آن زمان مشخص شده بود را به ما واگذار نکردهاند در حالیکه این مورد هم از لحاظ زیستی زیان آور است.
صفارزاده افزود: ما درخواست کرده بودیم تا توجه ویژهای به حفظ و توسعهی فضای سبز اطراف این نیروگاه صورت گیرد که متاسفانه بهدلیل کمبود آب در تابستان و تنش آبی، درختان خشک شده در این مکان قطع شدند اما هیچ درخت زندهای در اینجا قطع نشده است.
وی بیان کرد: ما زنده نگه داشتن فضای سبز نیروگاه را از وظایف اصلی خود دانسته و جریان زندگی در این نیروگاه را مدیون فضای سبز اینجا میدانیم.
وی با اشاره به اینکه گوگرد مازوتی که درکشور استفاده میشود از گوگرد موجود در مازوتهایی که در کشورهای خارجی استفاده میشود بیشتر است، عنوان کرد: از این رو از ما درخواست کردند تا پالایشگاه گوگردزدایی را نیز وارد عملیات تولیدی خود کنیم، ما پالایشگاه میخواهیم تا سوخت مازوت استاندارد تحویل نیروگاه ما دهد.
وی بیان کرد: امروز حتی گازوئیل نیز در آلودگی هوا نقش دارد در حالیکه نقش مازوت در آلودگی هوا بیشتر است،