صنعت سیمان با وضعیت فعلی در شرایط بحرانی قرار دارد که قطعی برق و گاز این بحران را عمیق تر کرده است.
شرکت های صنعت سیمان از ابتدای سال با وجود قطعی برق و در حال حاضر قطعی و متغیر بودن تعرفه گاز، با توقف تولید و چالش های زیادی مواجه است و این شرایط تولید و فعالیت برای صنعت سیمان در حالی است که مشاغل زیادی در صنعت ساختمان وابسته به این صنعت هستند که در نتیجه کاهش یا توقف تولید در این حوزه به صورت زنجیره وار آسیب می بینند.
از طرفی با طرح نهضت ملی مسکن و اراده دولت فعلی مبنی بر ساخت سالانه هزار واحد مسکونی که زیر بنای آن این صنعت است، چنانچه این اختلالات در صنعت سیمان ادامه دار باشد، باید دید صنعت سیمان جوابگوی این طرح دولت خواهد بود یا برای رفع موانع موجود چاره اندیشی خواهد شد.
برای اطلاع از وضعیت «شرکت سیمان آبیک» با «ماشااله کامکار» عضو هیات مدیره و معاون تولید این شرکت گفتگو کردیم که مشروح آن را با هم می خوانیم.
*در حال حاضر وضعیت گازرسانی و سهمیه بندی گاز در سیمان آبیک به چه صورت است؟
از ۲۶ آبان ماه محدودیت گاز برای ما به میزان یک میلیون و ۴۲۰ هزار متر مکعب روزانه ابلاغ شده و این در حالی است که مصرف طبیعی ما در فصل زمستان با توجه به کارگاه های جانبی و شهرک مسکونی کارخانه که ۲۵۰ نفر از پرسنل آنجا مستقر هستند حدود یک میلیون و ۷۵۰ هزار تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب است.
از ۲۶ آبان این عدد به یک میلیون و ۴۲۰ هزار متر مکعب و از سوم آذر باز به ۷۰۰ هزار متر مکعب مصرف روزانه محدود شد. با توجه به اینکه سرما آمد و مصرف خانگی اولویت اول شرکت ملی گاز است، این محدودیت ها اعمال شد.
البته در شرایطی که وضع دمای هوا بهتر بود تعاملاتی صورت میگرفت و ما تقریبا آن مصرف ۷۰۰ هزار مکعب را حتی گاهی اوقات بالاتر هم داشتیم تا شنبه دوم بهمن ماه که به ما ابلاغ کردند مصرف گاز را به صفر برسانید. الان هم با محدودیت مصرف گاز در حد صفر یعنی در حال حاضر گاز مصرفی در حد مصارف گرمایشی شهرک مسکونی است و ما از دوشنبه هفته گذشته تا این لحظه تولید کلینکر نداشتیم.
*با توجه به طرح نهضت ساخت سالانه یک میلیون مسکن که دولت اعلام کرده، آیا تابحال برای شما ظرفیتی برای تولید تعریف شده در این مورد آیا برنامه ریزی ای برایتان داشتند؟
چون ما شرکت سهامی عام هستیم و تحت پوشش قانون تجارت و هلدینگ بالاسری داریم، هرسال برای خودمان یک برنامه و بودجه ای برای تولید و تحویل سیمان داریم. ولی اگر یک وقت محدودیت هایی باشد این برنامه ریزی دقیق انجام نمی شود که متاسفانه ما امسال تابستان به دلیل محدودیت برق و زمستان هم گاز با مشکل مواجه شدیم.
البته یک تفاوتی که شرکت سیمان آبیک دارد این است که چون ما در شعاع ۸۰ کیلومتری پایتخت هستیم و از نظر آلودگی ها منطقه حساسی است، به ما اجازه مصرف سوخت دوم مازوت را نمی دهند یعنی ما اگر بخواهیم تولیدی انجام بدهیم قطعا باید با گاز انجام بشود و در رابطه با گاز هم امسال انجمن صنفی کارفرمایان سیمان با دیسپاچینگ گاز یک تعاملی داشت که قرار شد به شرکت سیمان آبیک، شرکت تهران و سیمان شمال که در نزدیکی تهران هستند یک محدود گاز کمک شود تا تولیدمان متوقف نشود که این اتفاق تا شنبه پیش افتاد ولی بدلیل برودت هوا و افزایش مصرف خانگی از شنبه گذشته این همکاری قطع شده و مصرف ما را به صفر رسانده اند.