مشکل کمبود مراکز درمانی در شهرهای بزرگ استان در طول سال های اخیر خود را به خوبی نشان داده و مردم استان همواره در این زمینه خواستار اقدام اساسی از سوی مسئولان بوده اند.این مشکل علاوه بر تبریز در دیگر شهرها نیز خود را نشان می دهد.

با اجرای  طرح تحول سلامت در کشور و به تبع آن در استانها و شهرهای مختلف آذربایجان شرقی حجم مراجعات مردمی به مراکز درمانی استان  نیز  به طور قابل توجهی افزایش یافته و در این میان نبود مرکز درمانی مناسب  و مجهز موجب نارضایتی شهروندان می شود. تامین اجتماعی با تحت پوشش قرار دادن بیش از نیمی از جمعیت استان در زمینه درمان نیز وظایف سنگینی به عهده دارد و بیش از دو میلیون نفر از جمعیت استان به طور مستمر از خدمات درمان تامین اجتماعی بهره مند می شوند.

جمال الدین نیکنامی مدیر درمان تامین اجتماعی آذربایجان شرقی  به بیان عملکرد حوزه درمان استان پرداخته است.

چه تعداد از افراد تحت پوشش در استان از خدمات درمانی تامین اجتماعی در سال جاری استفاده کرده اند؟

بیش از دو میلیون و ۳۰۰  هزار  ویزیت سرپایی در سال گذشته انجام شده و در شش ماهه سالجاری نیز تقریبا همین روند وجود دارد که  افزایش بالای ۵ درصدی به نسبت سال گذشته ثبت شده است.عملکرد ما درسال گذشته بالغ بر۸۳۰ میلیارد تومان بوده که سهم درمان مستقیم ٢٣٠میلیارد تومان و درمان غیر مستقیم ٦٠٠میلیارد تومان است.درمانهای منجربه بستری نیز روزانه نزدیک به ۱۰۰ نفر بستری شده در مراکز ملکی خود داریم. که بیش از ۳۶ هزار نفر بیمار بستری را در استان شامل میشود.

با توجه به این حجم از مراجعات برای به روز رسانی خدمات درمانی چه اقداماتی انجام شده و آیا سنجشی از میزان رضایتمندی مراجعان انجام داده اید؟

در حال حاضر بهترین خدمات درمانی و بستری استان در بیمارستان عالی نسب تبریز انجام می شود که جزو مراکز درمانی ملکی تامین اجتماعی است و البته این خدمات هر روز بهتر نیز میشود در حال حاضر علاوه از راه اندازی ٣ دستگاه دیجیتال رادیوگرافی و ماموگرافی و ارتقای هتلینگ در بیمارستانهای تابعه ، نصب و راه اندازی دستگاه سی تی اسکن ١٢٨ اسلایسی که با قراردادی معادل ٤ میلیارد تومان انجام شده است.

استقرار مدیریت کیفیت منطبق براستانداردهای روز جهانی   در ستاد مدیریت درمان و درمانگاههای تابعه و اخذ رتبه درجه یک اعتباربخشی توسط بیمارستانهای تامین اجتماعی استان از جمله این اقدامات است.

بیشترین نارضایتی های ثبت شده شهروندان مربوط به دفترچه های درمانی بود که   با  حذف دفترچه در قسمت سرپایی تمامی مراکز درمانی ملکی و  الکترونیکی نمودن پرونده های الکترونیکی در سیستم بستری بخش زیادی از نارضایتی ها حذف شده و یک شهروند تحت پوشش تنها با ارائه کد ملی خود می تواند از تمامی خدمات تامین اجتماعی در مراکز ملکی بهره مند شود.در صورتی که به روز رسانی سیستم های الکترونیکی در سایر مراکز درمانی طرف قرار داد صورت گیرد امکان حذف کامل دفترچه های تامین اجتماعی در استان وجود دارد.

 

وضعیت خدمات درمانی تامین اجتماعی در شهرهای دیگر چگونه است ؟

باتوجه به کلنگ زنی درمانگاههای ملکان و عجب شیر  در سال گذشته  و واگذاری طرحهای مذکور به پیمانکار بزودی ازاین مراکز برای خدمات درمانی استفاده می شود و در شهرهای دیگر استان از جمله اسکو، سهند، بستان آباد و صوفیان نیز درمانگاه احداث خواهد شد. با این ترتیب دراکثر شهرهای استان درمانگاه های ملکی دایر است که برخی از این درمانگاه ها شبانه روزی هستند.

 

وضعت خدمات رفاهی برای بیماران و همراهان آنان چگونه است . انتقاداتی از نحوه خدمات دهی به همراهان صورت می گیرد؟

منطبق بر نیاز سنجی های صورت گرفته از بیماران و همراهان وی و با بررسی متد های جهانی تلاش شده تا  امکانات رفاهی منطبق بر استانداردهای جهانی در بیمارستان عالی نسب تبریز وابسته به تامین اجتماعی صورت گیرد.

خدمات ارائه شده در این بیمارستان ملکی برای افراد تحت پوشش تامین اجتماعی و سایر شهروندان و همراهان آنان صورت می گیرد تا میزان آلام همراهان بیماران به حداقل برسد.از جمله خدمات،   طراحی و اجرای خوش آمد گویی در لابی بیمارستان  و فعالیت دفتر فرهنگی صراط برای  رفع نیاز های معنوی بیماران و همراهان است ضمن اینکه پرسنل بیمارستان نیز می توانند از این دفتر فرهنگی خدمات بگیرند.