به گزارش صنعت تبریز ، تبریز در حالی از سوی شهرداری این شهر به عنوان زیباترین ، تمیزترین و توسعه یافته ترین کلان شهر کشور معرفی می شود که نگاهی گذرا به واقعیت دورنی چهره بزک شده این شهر نشان می دهد تبریز هر روز پیرتر شده و زندگی در آن با مخاطراتی چون قرار گرفتن در گسل زلزله و توسعه حاشیه نشینی و فرسوده تر شدن بافت مرکزی همراه می باشد.
شهر تبریز در حالی به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ معرفی شده که بنا به اذعان مسئولان زیر بناهای اولیه مانند هتل و نقاط گردشگری فراهم نیست و بنا به اخبار رسیده امکان لغو این نامگذاری نیز بنا به آماده نبودن زیر ساختها وجود دارد.
مهر در بسته خبری خود نوشت ، تبریز بهعنوان دومین کلانشهر فرسوده کشور هرروز فرسودهتر شده و نیاز به نوسازی در بافت فرسوده را بیشازپیش در خود حس میکند.
مطرحشدن نام تبریز بهعنوان دومین کلانشهر فرسوده کشور پس از تهران و از سوی دیگر قرار داشتن این شهر روی گسل زلزله زمینهساز نگرانیهای عمدهای در خصوص آسیبپذیر بودن این کلانشهر در هنگام وقوع حادثههای احتمالی شده است.
آذربایجان شرقی ۱۳ درصد از مساحت بافتهای فرسوده کشور و هفت درصد از مساحت سکونتگاههای غیررسمی کشور را در خود جایداده که سهم شهر تبریز نیز از این فرسودگیهای استان ۵۰ درصد است که زندگی ۵۰۰ هزارنفری مردم تبریز در این بافت، ابعاد وسیعتری از این آسیبها را نمایان میکند.
خانههای موجود در سکونتگاههای غیررسمی شهر تبریز که هیچ اثری از یک بنای مستحکم و ایمن در آنها دیده نمیشود، به زنگ خطری برای مسئولان شهری تبدیلشده است، خانههایی که حتی در مقابل کوچکترین حادثهای مانند زلزلهای باقدرت بسیار پایین تاب مقاومت نخواهند داشت.