با نزدیک شدن به فصل نقل و انتقال اجاره آپارتمان و منازل مسکونی مالکین آپارتمانهای نوساز و حتی قدیمی با قیمتهای سرسام آور به استقبال همشهریان خود در تبریز رفته اند.

به گزارش صنعتیمیز ، در حال حاضر قیمت اجاره در برخی نقاط شهر تبریز تا ۴ میلیون تومان نیز افزایش یافته  ودر مناطقی مانند زعفرانیه افزایش ۵۰ درصدی را نیز شاهد هستیم.

این در حالی است که قیمت مسکن در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۱۳۹۴هیچگونه افزایشی نداشته است. لذا اجاره بها نیز  به تبعیت از قیمت مسکن نباید افزایش یابد و مبنای مالکین در مقایسه با سود بانکی تنها یک سودجویی محض است.

مثلا ممکن است موجر بگوید قیمت ملک من ۳۰۰ میلیون تومان است که اگر آن را به بانک بسپارم ماهیانه ۶ میلیون سود به من می‌دهد؛ در حالی که اجاره بهای یک منزل مسکونی ۳۰۰ میلیون تومانی بیشتر از یک میلیون تومان نیست.

در حالی که نرخ رشد اجاره بها هرگز نتوانست طی سه سال اخیر فاصله‌ی خود را با حباب قیمت مسکن پر کند، بررسی‌ها از علت این مساله ما را به بازار اجاره واحدهای نوساز هدایت می‌کند که به رقیبی جدی برای موجران سنتی تبدیل شده‌اند. هم‌چنین شواهد نشان می‌دهد مالکان واحدهای نوساز به دلیل نیاز به نقدینگی تمایل دارند تا واحدهای خود را رهن کامل بدهند.

بدین ترتیب روند ورود آپارتمان‌های نوساز به بازار اجاره در پی رکود بازار مسکن، مقدار اندکی رشد اجاره بها را نسبت به قیمت مسکن کنترل کرد. در سال ۱۳۹۱ قیمت مسکن ۳۰۰ درصد رشد نشان داد اما اجاره بها بالا نرفت که پیش‌بینی می‌شد طی سال‌های آینده این عقب‌ماندگی را جبران کند اما پیش‌بینی‌ها درست از آب درنیامد و رشد اجاره به طور میانگین ۱۰ درصد بود؛ زیرا پس از آن‌که سازندگان واحدهای نوساز موفق به فروش املاک خود نشدند طی ۳ سال اخیر آنها را وارد بازار اجاره کردند. بدین ترتیب بازار اجاره  از حالت سنتی به نیمه مدرن تغییر ماهیت داد و آرامشی نسبی بر این بازار حاکم شد.متاسفانه هیچ گونه نظارتی بر نحوه محاسبه اجاره بها در تبریز وجود ندارد و مالکین مختار هستند در هر شرایط دلخواه واحد خود را به مستاجرین بخت برگشته تحمیل کنند و قیمت های نجومی نیز اعلام کنند.