گام های محکم توسعه روابط بانکی ایران و روسیه
صالح آبادی: باید روابط تجاری و اقتصادی ایران و روسیه به مناسب ترین شکل گسترش پیدا کند و تحقق این هدف مستلزم روابط بانکی موثر بین دو کشور است

به گزارش بانک توسعه صادرات، همایش بزرگ تجاری ایران و روسیه عصر روز گذشته با حضور مسئولان بلند پایه اقتصادی و بانکی دو کشور در هتل المپیک تهران برپا شد. در حاشیه این نشست میزگرد تخصصی با موضوع همکاریهای دوجانبه در حوزه مالی و بانکی با حضور کنستانتین زوبانوف، مدیر صندوق سرمایه گذاری های مستقیم روسیه، علی صالح آبادی مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران، خانم آنا بلیایوا قائم مقام پروم سایوز بانک صنعت روسیه، محمد هزار مدیر عامل میر بیزنس بانک، سید حسین سلیمی رئیس شورای سیاست گذاری خارجی اتاق بازرگانی و صنعت ایران و چند تن از مدیران بلند پایه بانکی روسیه برگزار شد.

در این نشست دو طرف بر اهمیت روابط بانکی فی مابین تاکید کردند و آن را پیش نیاز توسعه روابط اقتصادی دانستند. نمایندگان بانکی و مالی روس در خصوص اینکه تحریمهای همه جانبه علیه ایران باعث ایجاد وقفه ای طولانی در روابط بانکی شده متفق القول بودند و بر این موضوع تاکید داشتند که برداشته شدن تحریمها فرصتی مغتنم برای ترمیم روابط بانکی از دست رفته است. بانکهای روسی یک سال و نیم قبل بلافاصله پس از امضای برجام آمادگی خود را برای از سرگیری رابطه اعلام کردند.

دکتر صالح آبادی در اینباره گفت: روسیه برای ایران بسیار با اهمیت است و اعتقاد ما این است که روابط تجاری و اقتصادی ایران و روسیه به مناسب ترین شکل گسترش پیدا کند و برای تحقق این هدف نیازمند روابط بانکی موثر بین دو کشور هستیم که پیش نیاز هر گونه روابط اقتصادی اعم از واردات و صادرات است.

صالح آبادی افزود: خوشبختانه بعد از اجرایی شدن برجام، شاهد رفع تحریم های اتحادیه اروپا و به دنبال آن تحریم های ثانویه آمریکا بودیم و در حال حاضر ما در حوزه یورو به راحتی فعالیت داریم و با بانکهای مختلف روابط کارگزاری و بانکی خود را بر قرار کرده ایم و به غیر از دلار آمریکا می توانیم به یورو گشایش اعتبار داشته باشیم و هم پرداختهای خود را با یورو انجام دهیم.

وی در خصوص روابط بانکی بین ایران و روسیه گفت: خوشبختانه امروز ما با هفت بانک روسی روابط کارگزاری برقرار کرده و در تعدادی از این بانکها نیز حساب یورویی و روبلی باز کرده ایم. همچنین آمادگی گشایش اعتبار اسنادی برای واردکنندگان از روسیه و ال سی هایی که در روسیه باز می شود را به صادرکنندگان ایرانی ابلاغ می کنیم. به بیان دیگر بانک توسعه صادرت این امادگی را دارد که وجوه صادرکنندگان را در روسیه به رویل یا یورو دریافت کند. و معادل ریالی آن را در تهران از طریق صرافی خریداری و معادل ریالی آن را به نرخ آزاد به صادرکننده  پرداخت کند. البته ترجیح ما دریافت وجوه به یورو است.

دکتر صالح آبادی در ادامه گفت: اخیرا بانک مرکزی ایران خرید و فروش ارز به قیمت آزاد را در شعب بانک مجاز اعلام کرده و می توانیم ارز یورو را اینجا از صادرکنندگان ایرانی خریداری کنیم و در صورتی که تمایل به دریافت معادل ریالی ارز نداشته باشند می توانیم ارز حاصل از صادرات آنها را به کشورهای مختلف به ویژه آلمان منتقل کنیم.