طرح پارک موزه قاجار تبریز با صرف ۴۰۰ میلیارد ریال هزینه شامگاه سه شنبه طی آیینی افتتاح و به بهره برداری رسید.
به گزارش صنعت تبریز به نقل ازایرنا، معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در این مراسم گفت: احیای پارک موزه قاجار پروژه شاخص از نظر اثرگذاری فرهنگی و اجتماعی می باشد که در راستای آماده سازی تبریز برای سال ۲۰۱۸ توسط شهرداری تبریز اجرا شد.
محمد صادق پور مهدی با اشاره به اینکه طرح احیای باغ موزه یا پارک موزه قاجار در سال ۱۳۸۱ مطرح شده بود گفت: احیای پارک موزه قاجار و سرو سامان یافتن این منطقه قدیمی تبریز آرزوی مردم این دیار بود که بعد از ۱۴سال توسط شهرداری محقق شد.
وی با تقدیر از همراهی مدیرکل آموزش پرورش آذربایجان شرقی و میراث فرهنگی استان در ارتباط با انتقال مکان دو مدرسه موجود در محوطه پارک موزه قاجار اظهار کرد: احیای مدرسه قدیمی طالقانی (منصور)، مرمت تالار بزرگ معلم و اردوگاه تاریخی الغدیر توسط مدیرکل آموزش و پرورش استان نشانگر توجه عمیق وی به مسائل تاریخی و فرهنگی شهر می باشد.
وی همچنین از همراهی و همکاری مدیریت میراث فرهنگی استان در اجرای طرح احیای پارک موزه قاجار تشکر کرد و گفت: این طرح هرچند شاید از نظر ریالی کم حجم به نظر برسد اما از نظر کیفی و اثر گذاری فرهنگی و اجتماعی یکی از طرح های شاخص شهرداری تبریز می باشد.
پورمهدی افزود: شهرداری در مدت سه سال اخیر طرح های متعدد عمرانی، حمل و نقل و ترافیک و فضای سبز اجرا کرده که اثرات اجرای این طرح ها در شهر نمود دارد.
پارک موزه قاجار با حضور شهردار تبریز، رئیس و جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی و عموم شهروندان تبریزی افتتاح و به بهره برداری رسید.
بهسازی محوطه موزه قاجار سال گذشته با خرید مدرسه فیوضات آغاز شد و بر اساس طرح باغ امیر نظام گروسی با اعتبار کلی ۴۰۰ میلیارد ریال طراحی و بازسازی شد.
این طرح در حال حاضر با محوطه دو هزار و ۵۰۰ متری و جا نمایی صندلی و نیمکت های مناسب با محوطه مکان مناسبی برای استراحت موقت گردشگران و بازدیدکنندگان است، همچنین ساخت پیاده راهی در مقابل این موزه این مکان تاریخی را به مقبره الشعرا وصل می کند.
موزه قاجار سالیان طولانی پشت دو مدرسه ابتدایی پسرانه که ظاهری نامناسب و ناامن برای دانش آموزان نیز داشتند قرار گرفته بود که با ورود مدیریت شهری به این طرح این مدارس خریداری و محوطه سازی شد.
موزه قاجار در محل خانه امیرنظام گروسی در دوره ناصر الدین شاه احداث و در سال ۱۳۷۰ توسط سازمان میراث فرهنگی خریداری و در سال ۱۳۸۵ خورشیدی پس از مرمت به طور رسمی راه اندازی شد.