مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی گفت: نوسازی مدارس توانسته است در تمامی سالهای اخیر ارتباط تنگاتنگی با مردم و خیران مدرسه ساز داشته باشد.
فرهاد فرهودی، در نشست خبری گفت:دولت در سال جاری ۸۵ هزار میلیارد ریال برای ساخت و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی هزینه کرده است و این اعتبارات نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد افزایش داشته و برای سال آینده نیز رشد ۱۷۷ درصدی پیشبینی شده است همچنین این سرمایهگذاری نشان از عزم جدی دولت برای رفع مشکل مدارس فرسوده و تکمیل پروژههای نیمهتمام دارد و در راستای ارتقای کیفیت آموزشی، تاکنون ۱۳۷۰ میلیارد ریال برای تجهیز مدارس استان هزینه شده است که ۳۸ درصد از این اعتبار به هنرستانها اختصاص یافته است.
فرهودی خاطر نشان کرد: با اجرای طرح شهید عجمیان، یک هزار و ۸۰۹ مدرسه در استان تعمیر و شادابسازی شده است که ۲۵ درصد مدارس استان را شامل میشود. همچنین از مهر سال گذشته تا مهر امسال، یک هزار و ۵۲۰ میلیارد ریال از سوی دولت و یک هزار و ۵۸۰ میلیارد ریال از سوی مردم برای تعمیرات و بهسازی مدارس هزینه شده است. در این مدت ۲۲۶ هزار متر مربع از محوطه مدارس آسفالت و ۶۱ هزار متر مربع ایزوگام شده است.
وی افزود: رئیسجمهور در سفر اخیر خود به تبریز بر مردمیسازی نهضت ملی توسعه عدالت آموزشی تأکید کرده و خواستار تعیین مسئول مردمی برای هر پروژه شده است. در همین راستا، خیران مدرسهساز نقش پررنگی در توسعه فضاهای آموزشی ایفا کردهاند و تعهدات آنها در استان با رشد ۲ برابری به ۱۹ هزار میلیارد ریال در سال جاری رسیده است. با وجود این پیشرفتها، همچنان ۱۹ درصد از مدارس آذربایجان شرقی از ایمنی و استحکام کافی برخوردار نیستند که بر اساس برنامه توسعه هفتم، این میزان باید به صفر برسد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی اظهار داشت:یکی از چالشهای اساسی در استان، وضعیت مدارس کانکسی است که ۳۱۶ واحد از آنها همچنان فعال هستند. تاکنون ۶۷ مدرسه کانکسی ساماندهی شده و برنامهریزی برای جایگزینی مدارس کانکسی با مدارس استاندارد ادامه دارد. همچنین کمبود سرانه آموزشی در برخی مناطق مانند تبریز، بستانآباد و سهند مشهود است که علت اصلی آن عدم جذب مناسب خیران برای ساخت مدارس در این مناطق عنوان شده است.
وی تاکید کرد: در راستای تأمین منابع مالی برای ساخت مدارس، ۹ هزار میلیارد ریال از محل مولدسازی برای آموزش و پرورش استان پیشبینی شده که هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است. همچنین همکاری شهرداریها در تجاریسازی مدارس برای تأمین منابع مالی مورد نیاز، بهعنوان یک راهکار مطرح شده است.
فرهودی در خاتمه گفت:با هدفگذاری انجامشده، انتظار میرود که در سال ۱۴۰۴، ۲۳۱ مدرسه نیمهتمام در آذربایجان شرقی تکمیل شده و در اختیار دانشآموزان قرار گیرد تا گامی مهم در راستای توسعه عدالت آموزشی برداشته شود.
در پایان این نشست، خبرنگاران در یک تور رسانهای شرکت کردند و از پروژههای مربوط به نوسازی و احداث مدارس که توسط این ادارهکل اجرا شده است، بازدید کردند.