بازار کفش تبریز که روزگاری جزو پر رونق ترین بازارهای کفش کشور بود ، امروز از رکودی بزرگ رنج می برد.

به گزارش صنعتیمیز  امروزه كفش‌های ورزشی، كتانی و حتی كفش‌هایی برای راه رفتن در خارج از جو زمین اختراع شده است. صنعت كفش‌سازی یكی از صنایع مهم دنیا محسوب می‌شود. بسیاری از شركت‌های بزرگ دنیا با برندسازی برای كفش خود به ثروت كلانی دست یافته‌اند.
كفش، تبریز نیز از دیرباز زبانزد عام و خاص بوده است. در بسیاری از استان‌های كشور كفش تبریز به‌عنوان یكی از كفش‌های مرغوب شناخته می‌شود.
یك مدیر تولیدی كفش دست‌دوز چرمی در استان در گفت‌وگو با همشهری اظهار می‌كند: در حال حاضردر بازار فروش رکود سنگینی حاکم شده است. تك‌فروشی‌ها كاهش ۲۰‌درصدی فروش و عمده‌فروشی‌ها هم کاهش ۳۰‌درصدی فروش را تجربه کرده‌اند. «آرش خادم» می‌گوید: قدرت خرید مردم نیز كاهش یافته است. از طرفی واردات بی‌رویه كفش از كشور چین نیز بر بازار كفش تأثیر منفی دارد. مسئولان باید با این واردات بی‌رویه مقابله كنند. این مدیر تولید خاطرنشان می‌كند: همچنین بستری برای فروش محصولات كفش و چرم استان در بازار‌های جهانی فراهم نشده است. واحدهای تولیدی كفش از دولت می‌خواهند برای شركت در نمایشگاه‌های بین‌المللی جهت معرفی محصولاتشان اعتباری به آنها پرداخت كند. علاوه بر این دولت باید برای حمایت از واحدهای تولید كفش و چرم، حداقل مالیات را از آنها دریافت كند. وی اظهار می‌كند: كفش چرم تبریز در كشور شناخته شده است. از مسئولان می‌خواهیم برای سال ۲۰۱۸ فرصت را غنیمت شمرده و برای معرفی این صنعت تلاش کنند.

ضرورت حمایت دولت از واحدهای تولیدی کفش
یك تولید‌كننده كفش تبریز در گفت‌وگو با همشهری در خصوص مشكلات این صنعت اظهار می‌كند: در حال حاضر تولیدی‌های كفش تبریز اكثراً به‌صورت سنتی هستند و هنوز از حالت تولید سنتی به صنعتی وارد نشده‌اند. تولیدی‌ها به دلیل نبود تكنولوژی‌های به روز و پیشرفته قادر نیستند شیوه تولید كفش را از حالت سنتی به حالت صنعتی و پیشرفته تبدیل كنند.   «جعفر فرزانه» بیان می‌كند: در تبریز، بیشتر تولید‌كنندگان كفش به‌صورت مجموعه‌های كوچكی فعالیت کرده و كفش را به‌صورت سنتی تولید می‌کنند. ۹۸درصد تولید‌كنندگان كفش تبریزدستگاه‌های ساخت كفش ندارند. همچنین مواد اولیه‌ای كه برای ساخت كفش استفاده می‌شود به روز نیست. این عوامل باعث می‌شود كیفیت كفش تبریز روز به روز كاهش یابد.
وی معتقد است   در بازار فروش كفش ركود اقتصادی موج می‌زند. حداقل سرمایه‌ای كه تولید‌كننده در دست دارد تبدیل به چك‌های بلند مدت می‌شود به بیانی دیگر در بازار کفش نقدینگی كم است.   وی می‌افزاید: واردات بی‌رویه كفش‌های چینی بازار تولیدكنندگان كفش تبریز را كساد كرده است. دولت باید بتواند كنترل و نظارت كافی بر این واردات داشته باشد و هزینه‌های گمركی از این واردات دریافت كند.
جلوگیری از قاچاق بی‌رویه كفش می‌تواند فرصتی فراهم كند تا تولیدكنندگان كفش تبریز در بازارهای خارجی و داخلی رقابت كنند. وی می‌گوید: تولید‌كنندگان كفش تبریز با همكاری یكدیگر می‌خواهند كیفیت كفش تبریز را روز به روز ارتقا بخشند. كفش تبریز را برندسازی كرده و با قیمت مناسب به بازار عرضه كنند. همچنین با ایده‌ها و طرح‌های نو و عام‌پسند‌درصدد جهانی كردن كفش تبریز هستند.