آب سفره های زیرزمینی دامنه های شمالی تبریز که یکی ازمنابع اصلی تامینآب شرب این شهر است، به میزان قابل توجهی کاهش یافته و استمرار این روند می تواند تامین آب تبریز را با خطر جدی رو به رو کند.
به گزارش صنعت تبریز به نقل ازباشگاه خبرنگاران جوان؛ احمد اسدی در جلسه شورای حفاظت از منابع آب تبریز با اشاره در نظر گرفن جایگاه محوری آب در توسعه کشور و به منظور ایجاد تعادل بین تغذیه سفرهای آب زیرزمینی در دشتهای با تراز منفی در تدوین برنامه ششم توسعه افزود : باید از روشهای نوین آبیاری استفاده کنیم و به سمت تولید محصولات با ارزش اقتصادی بالا و توجیهپذیر برویم.
وی گفت: در بررسیهای انجام شده در مهندسی رودخانههای اطراف تبریز با مشکلاتی از قبیل تصرفات گسترده در بستر و حریم رودخانهها و سیلها، ساخت و سازهای گسترده و نخالهریزیهای ساختمانی مواجه هستیم که ضرورت دارد حفاظت کمی و کیفی از منابع آبها سطحی و جلوگیری به موقع از تصرفات غیرمجاز در بستر و آبراهههای اطراف تبریز صورت گرفته و در بحث آزادسازی بستر و حریم مسیر رودخانهها و سیلها اقدامات لازم و جدی انجام و طرحهای کنترل سیلاب اجرایی شود.
اسدی گفت: برای جلوگیری از مشکلات و کمبود آب تمام چاههای عمیق کشاورزی با دبی ۱۰ لیتر به بالا در اطراف تبریز باید با اولویت تا آخر سال هوشمندسازی شوند تا تسهیلات ویژهای برای آنها در نظر گرفته شود.
در این جلسه مقرر گردید دهیاریهای تابع شهرستان تبریز برای اجرای طرحهای کنترل سیلاب، عملیات آزادسازی و ساماندهی رودخانهها با امور منابع آب همکاریهای لازم را داشته باشند، امور منابع آب و شرکت توزیع برق در خصوص نصب کنتورهای هوشمند در تبریز گزارش کامل را برای شورای حفاظت از منابع امور آب ارائه دهند و برای جلوگیری از ایجاد چاههای غیرمجاز و برداشت غیرمجاز آب کشاورزان در اطراف «آجیچای» گشتهای ویژه تشکیل و نظارتهای لازم را انجام دهند.