اخبار و تحلیهای صنعتی و اقتصادی

حکایت بی‌توجهی به نیازهای مدرن در قلب یک شهرک مدعی

از دوشان‌تپه ناصرالدین شاه تا دوشان‌تپه شهرک خاوران تبریز:

حکایت بی‌توجهی به نیازهای مدرن در قلب یک شهرک مدعی

حکایت بی‌توجهی به نیازهای مدرن در قلب یک شهرک مدعی

آرمان تبریز- محمدرضا ایازی/ شهرک خاوران تبریز، از دوشان‌تپه تا ناکجاآباد؛ وقتی وعده‌ها در “مدرن‌ترین” شهرک هم خاموش می‌شوند و نمایندگان مجلس هم فقط… نظاره‌گرند! ناصرالدین شاه قاجار، پادشاهی که دوشان‌تپه را به خاطر خرگوش‌هایش و هوای دلپذیرش دوست می‌داشت، شاید هرگز تصور نمی‌کرد روزی در دل یکی از “مدرن‌ترین” شهرک‌های ایران، دوشان‌تپه‌ای دیگر متولد شود؛ دوشان‌تپه‌ای که نه خرگوش‌ها، بلکه فقدان زیرساخت‌های ارتباطی، ساکنانش را به یاد مشکلات قرن نوزدهم می‌اندازد.

به گزارش خبرنگار ما در آذربایجان شرقی؛ در تاریخ ثبت شده است که شاه قاجار از درباریانش می‌خواست تا نقاشی‌هایش از گل سرخ را بستایند و به تعریف و تمجیدهای اغراق‌آمیز عادت داشت. اما امروز، در شهرک خاوران تبریز، اهالی نیازی به این تعریف‌ها ندارند، بلکه تنها خواهان دسترسی به ابتدایی‌ترین نیازهای یک زندگی حداقل نیمه‌مدرن، از آسفالت کوچه گرفته تا ارتباط پایدار تلفن همراه و اینترنت پرسرعت هستند. و خیلی از زیرساخت‌ها که  در این متن نمی‌گنجد، ولی متاسفانه نیازهایی که گویی گوشی برای شنیدنشان وجود ندارد.

آقای دکتر پزشکیان، ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران و استاندار محترم آذربایجانشرقی؛ یکی از ساکنین این شهرک به درستی اشاره کرده‌اند که در بسیاری از کوچه‌های خاوران، خیلی از زیرساخت‌ها جای شرمندگی است، تا جایی که حتی عملاً امکان استفاده از تلفن همراه در حد ۱۵ تا ۲۰ درصد است و کیفیت اینترنت از برخی از روستاهای افغانستان نیز به مراتب پایین‌تر!

این در حالی است که برخی مسئولان، شهرک خاوران را به عنوان مدرن‌ترین شهرک ایران معرفی می‌کنند. چگونه می‌توان ادعای مدرنیته داشت، درحالی که زیرساخت‌های ارتباطی در این شهرک لنگ می‌زنند؟ وضعیت آسفالت کوچه‌ها یک طرف، معضل تلفن همراه و اینترنت هم یک طرف دیگر و ده ها مشکلات فراتر!

اینک سوال و مطالبه اساسی این است وظیفه خیلی از مسولان فرا استانی از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعاتگرفته و به ویژه مدیریت مخابرات منطقه‌ای آذربایجان شرقی یا هر شخصی فراتر که متولی این مهم است در قبال این بی‌مسئولیتی‌ها چیست؟! چرا همچنان مدیران “فشل و خسته” حاضر به ترک صندلی‌های خود نیستند؟ آیا شیفتگی به خدمت، آن‌ها را چنان به صندلی قدرت چسبانده که رها نمی‌کنند؟!

اگر می توانند باید قبول کنند از عمر دولت دکتر پزشکیان ماه ها گذشته و جای بهانه ای نیست و اگر نمی توانند، یا خودشان صادقانه خداحافظی کنند و یا شما آنان را برهانید شاید در جای دیگر مفید باشند.

ما جمعی از اهالی شهرک خاوران بارها با توسل به رسانه‌ها این مشکلات را پیگیری کرده‌ایم، اما ظاهراً تحریم‌ها بر شنوایی مسئولان نیز اثر گذاشته است. نه ایرانسل و نه ایران ول (همان تلفن همراه مردم) در این شهرک همراهی نمی‌کنند و آب از آب تکان نمی‌خورد.

مسئولان محترم، لطفاً از تعریف و تمجیدهای بی‌مورد دست بردارید و به مشکلات واقعی مردم رسیدگی کنید. شهرک خاوران نیازی به شعارهای توخالی ندارد، بلکه نیازمند اقدام عملی برای رفع مشکلات ارتباطی است. تا کی باید ساکنان این شهرک در حسرت یک تماس تلفنی ساده و یک اتصال اینترنتی پایدار بمانند؟ آیا وقت آن نرسیده که مدیران ناکارآمد جای خود را به افراد متخصص و دلسوز بسپارند؟

آقای پزشکیان، اگرچه می‌دانیم دولت شما میراث‌دار بسیاری از مشکلات دولت‌های گذشته و به ویژه دولت سیزدهم است و مذاکرات هسته ای نیز عملا اولویت اول دولت محترم هست تا تحریم های ناجوانمردانه از دوش کشور برداشته شود، اما برخی از مشکلات مردم نیز آن قدر ابتدایی هستندکه نه تنها استاندار محترم آذربایجانشرقی، بلکه یک فرماندار با اراده، می‌تواند بدون نیاز به جلسات طولانی و سمینارها، آنها را حل کند و گره از کار مردم بگشاید. شهرک خاوران نه نیازمند وعده‌های پوچ، بلکه نیازمند اقدامی است که نتیجه‌اش در دستان مردم این شهرک قابل لمس باشد. آیا مدیران محترم فعلی،با این شرایط کلید حل این معضل را در دستان خود دارد؟ زمان، قضاوت خواهد کرد.

آقای رئیس جمهور اجازه ندهید مشکلات جاری کشور را صرفاً به بهانه مذاکرات برجام نادیده بگیرند. مذاکرات برجام، بخشی از معضلات است، اما بی‌توجهی مدیران به مشکلات مردم و مسائل داخلی، مشکلات بسیار دیگری هستند که نیازمند توجه جدی‌تر و مضاعف جنابعالی است و نباید مدیران با تزچاکرمنشی ادامه حیات مدیریتی داشته باشند.
و اما از نمایندگان محترم تبریز در مجلس شورای اسلامی هم که انصافاً پیگیر مسائل و گرفتاری‌های موکلان خود هستند، به خاطر گرفتاری‌های عدیده‌شان انتظاری نیست! چرا که آنان فقط به حسن اجرای قانون نظارت دارند و عملاً در اجرا و تغییر مدیران بی‌تفاوت، هیچ دخالتی ندارند! (البته همین نظارت بر حسن اجرای قانون، خود جای بسی تامل دارد!!!) ما گفتیم، اما شما باور نکنید!!!

  • منبع خبر : مهرتبریز