در حالی که یک ماه به فرا رسیدن سال جدید باقی مانده، خریدهای نوروزی شهروندان تبریزی آغاز شده و فروشندگان در حال تغییر دکور مغازهها برای استقبال از سال جدید هستند.
به گزارش صنعت تبریز ، شلوغی در بازار کفش و لباس بیش از سایر بازارهاست و شهروندان در حال گشتزنی در بازار و ارزیابی لباس برای شب عید هستند. این در حالی است که بازار البسه تبریز چند سالی است که در تصرف اجناس چینی وترکیه ای قرار دارد و با توجه به کیفیت پایین اجناس چینی، البسه تولیدی کشورهای همسایه توانسته نظر خریداران تبریزی و آذربایجانی را به خود جلب کنند. قیمت مناسبتر به همراه کیفیت و زیبایی بیشتر این تولیدات در مقایسه با تولیدات چینی موجب شده خریداران به سراغ لباسهای چینی نروند. البته در یکی دو سال اخیر خریداران تبریزی متوجه افت کیفیت برخی لباسهای کشور همسایه نیز شدهاند. لباسهایی که با قیمت ارزان راهی بازار می شوند و در عین حال کیفیت بسیار پایینی دارند. البته فروشندگان لباس سعی در کتمان این مساله دارند اما این واقعیت را شهروندان استان به خوبی درک می کنند.
کیفیت پایین برخی لباسهای ترکیه ای
یکی ازشهروندان تبریزی که بلوزی با مارک تولیدی ترکیه خریداری کرده به خبرنگار صنعت تبریز میگوید: با تصور اینکه این لباس خارجی کیفیت خوبی دارد، آن را خریدم اما در کمتر از ۲ ماه لباس کیفیت خود را از دست داد و مجبور شدم آن را دور بیندازم. «اصغر امیدی» ادامه می دهد: با خیال اینکه قیمت این لباس از لباسهای تولید داخل کمی کمتر است، کیفیت را فدای قیمت کردم، غافل از این که تولیدات داخلی و به ویژه لباسهایی که در تبریز تولید میشود به مراتب کیفیت بهتر و دوام بیشتری دارد. وی خاطر نشان میکند: فروشندگان لباس افت کیفیت تولیدات خارجی را تکذیب میکنند، اما این موضوع حقیقت دارد و در حال حاضر لباسهای بیکیفیت و ارزان کشور همسایه بخشی از سبد خرید خانوادهها را به خود اختصاص داده است.
مواد اولیه بیکیفیت در برخی تولیدات داخلی
یکی از فروشندگان لباس در بازار کومه زعفرانیه تبریز به خبرنگار همشهری میگوید: مقایسه تولیدات تبریز با البسه تولیدی در کشورهای همسایه کار اشتباهی است چون شرایط تولید فرق میکند. اگرچه ظاهر تولیدات خارجی جذاب و چشمنواز است و تولیدات داخلی چندان متنوع نیست، اما البسه تولید داخل از نظر سازگاری با آب و هوای استان و کیفیت نخ به مراتب بهتر از تولیدات خارجی است.
«محمد نورعلیپور» ادامه میدهد: البته اجناس تولید داخل باید با کیفیت بهتر از این تولید شود تا فروشندگان تمایل بیشتری برای عرضه پوشاک ایرانی داشته باشند. شکی نیست که عرضه پوشاک داخلی، هم برای فروشنده و هم برای خریدار مقرون به صرفه است. چرا که علاوه بر حمایت از تولیدکنندگان داخلی، مانع از خروج ارز از کشور میشود. وی بیان میکند: فرسوده بودن دستگاهها و ماشینآلات تولید پوشاک در استان، یکی از دلایلی است که امکان ایجاد تنوع در محصولات تولیدی را از تولیدکننده میگیرد. بنابراین اگر تولیدکننده بخواهد تنوع تولیدات خود را افزایش دهد، باید هزینهای برای نوسازی دستگاهها اختصاص داده که این امر موجب افزایش قیمت محصولات تولیدی میشود. وی معتقد است که گران بودن برخی مواد اولیه مانند رنگ برای رنگآمیزی لباس موجب میشود که برخی تولیدکنندگان داخلی برای ارزانتر تمام شدن قیمت لباس از رنگهای روغنی مخصوص در و دیوار استفاده کنند و همین موضوع کیفیت لباس را کاهش میدهد. بنابراین نیاز است تا مسئولان برای حمایت از تولید داخل امکان نوسازی ماشینآلات تولید پوشاک را فراهم کنند یا مواد اولیه با قیمت مناسب را در اختیار تولیدکننده قرار دهند.
تولیدات چینی با مارک ترکیه
در همین زمینه رئیس اتحادیه البسه و پوشاک تبریز در گفتوگو با خبرنگار صنعت تبریز میگوید: شاید البسه تولیدی کشور ترکیه به ویژه برندهای معتبر این کشور دارای کیفیت مناسبی باشد و برخی تجار و مغازهداران تبریزی نیز این پوشاک را عرضه کنند، ولی در واقع موضوع دیگری بازار البسه را متاثر کرده است.
به گفته «علی عابدینی» در یکی دو سال اخیر اتفاق جدیدی در زمینه تولیدات ترکیه ای رخ داده و برخی برندهای این کشورها، تولید اجناس خود را به شرکتهای چینی سفارش میدهند و پس از تولید، این اجناس را با برند خود به فروش می رسانند. بنابراین بسیاری از البسه موجود در بازار که با برند کشوری مانند ترکیه به فروش میرسد، در عمل تولید چین است.
وی معتقد است که پایین بودن هزینههای تولید در چین، برندهای مختلف جهانی را به این فکر انداخته که در خارج از کشور خود تولیداتی داشته باشند و طبیعی است که این تولیدات ارزان تر و بیکیفیتتر خواهد بود.وی یادآور میشود: البته تجارت لباس موضوع پیچیده ای است و نمی توان به سادگی در مورد ابعاد آن نظر داد و اتحادیه البسه و پوشاک تبریز با برگزاری نشستهای مختلف با تجار داخلی و خارجی سعی در ایفای نقش موثر در این زمینه دارد
[…] ۴ تیر ۱۳۹۸ – تاناکورا مستقیم از مهاباد به تبریز تاناکوراها پیش از این پاتوق اقشار … دستدوم برند را با قیمتی بالا ،ولی نه به اندازه لباس نو خریداری کنند. […]