چند سال قبل ابتكار یك جوان تبریزی سوژه خبرگزاریها و روزنامههای تبریز شد. جوانی كه با افتتاح كافه كتاب در تبریز علاوه بر خود، برای چند جوان دیگر نیز كارآفرینی كرد. «ا- ز» جوان بیست و چند سالهای بود كه دانشآموخته هنر بود و با ابتكار خود جوانان كتاب دوست را به كافهای هنری میكشاند. جوانان در حین نوشیدن چای و نسكافه و خوردن كیك میتوانستند چند ورق كتاب نیز بخوانند. پس از این ابتكار، چند كافه دیگر با همین نام در تبریز گشایش یافت، اما این جوان خلاق و كارآفرین تبریزی به علل مختلفی نتوانست به كار خود ادامه دهد و اكنون برای امرار معاش در یك كافه به كارگری مشغول است. وی در گفتوگو باصنعتیمیز خواستار حمایت از جوانان خلاق و كارآفرین تبریزی میشود.
- چه شد كه به فكر افتتاح كافه كتاب در تبریز افتادید؟
از كودكی در حوزه هنر فعالیت داشتم و پس از مدتی با مشورت چند نفر از دوستان برای راهاندازی كافه كتاب و جمع شدن اهالی كتاب و هنر در یكجا اقدام کردم تا هم فضای سالمی برای هنرمندان و كتاب دوستان فراهم شود و هم اشتغال و كارآفرینی به وجود بیاید.
- چرا كافه كتاب در تبریز تعطیل شد؟
متأسفانه برخی نگرشهای غلط به مقوله هنر در جامعه وجود دارد و برخی از افراد، هنرمندان را انسانهای سالمی نمیدانند. این نگرش نادرست موجب شد تا فضایی مسموم ایجاد شود و به علت نو بودن كار و عدم تحمل برخی افراد مجبور به تعطیلی كافه كتاب شویم.
- د رحال حاضر كافههای متعددی با همان سبك وسیاق كافه كتاب شما در تبریز فعال هستند. چرا این كافهها با مشكل مواجه نمیشوند؟
شرایط فرق كرده و موضوع كافه كتاب در جامعه جا افتاده است. اكنون هنرمندان میتوانند راحتتر در كنار هم جمع شوند و مسائل حاشیهای كمتری به وجود میآید. در حقیقت افتتاح كافه كتاب در سال ۹۰ برای بسیاری از شهروندان تبریزی جاافتاده نبود. اما اكنون این موضوع جاافتاده و نگاههای نادرست وجود ندارد.
- اكنون به چهكاری مشغول هستید؟
در حال حاضر امكان راهاندازی كافه كتاب را به علت مشكلات مادی ندارم. سرمایه لازم فراهم نیست و به همین خاطر در یكی از كافهها بهعنوان كارگر مشغول كار هستم. البته مشاورههای هنری میدهم و به كار نقاشی روی بوم نیز مشغول هستم. امیدوارم بتوانم فردی مفید و كارآفرین برای جامعهام باشم.