انبارهای بزرگ تفکیک زباله و ضایعات در حالی در چند متری منازل مسکونی تبریز تجمیع شده اند که گردانندگان این انبارها سودهای کلانی به جیب می زنند.
به گزارش صنعتیمیز ، باکس های زیاله در نقاط مختلف تبریز توسط دلالانی در سایه تقسیم شده اند و عوامل دست نشانده آنان در ساعات مختلف ، شبانه روز با سرک کشیدن به این سطلها زباله های خشک و تر را به انبارهایی در مجاروت منازل مسکونی در تبریز منتقل کرده و در آنجا این زباله ها را تفکیک می کنند.
تجارت زیاله در تبریز به حدی بی سر و سامان والبته سود ده است که برخی از این افراد ماهانه چند ده میلیون نیز درآمد دارند و برای درآمدهای نجومی خود نیز مالیات و عوارضی پرداخت نمی کنند.
در حاشیه اتوبان شهید کسایی تبریز و تنها چند متر آنطرفتر از منازل مردم ، در انتهای مارالان این انبارها خود نمایی می کنند و کارگران با خیالی آسوده مشغول تفکیک زباله ها هستند و پس از تفکیک مواد بازیافتی ، زباله های باقی مانده را دفن می کنند و یا می سورانند که در دو حالت آسیبی جدی به محیط زیست وارد می شود.
البته در این محل ها کمتر می توان نشانی از صاحبان اصلی انبارهای تفکیک زیاله پیدا کرد و آنان را می توان اغلب در برخی کافه های مرکز شهر پیدا کرد که با تلفن همراه در حال خرید وفروش ضایعات به دلالان دیگر و یا کارخانه های مختلف هستند.
نکته جالب توجه اینکه این افراد با وجود گسترده بودن فعالیت خود هیچ نام و نشانی در لیست افراد و مراکز فعال این حوزه ندارند و همچون اشباحی در حال فعالیت زیانبار خود برای شهر هستند.
این دلالان البته ، در پرداخت رشوه بسیار دست و دلباز هستند و کیسه گشاده ای برای حل مشکلات قانونی خود دارند و متاسفانه بسیاری از موانع را هم بارقمهای مختلف و متناسب با جایگاه افراد حل و فصل می کند.
حال سوال اینجاست که شهرداری تبریز وبه صورت ویژه سازمان پسماند کجای این تجارت کثیف قرار دارد و آیا این سازمان نباید مسئولانه وارد عرصه شده و مسئولیت خود را بر عهده بگیرد؟
آیا اینکه سازمان پسماند اعلام کند این افراد وانبارها غیر قانونی است، کافی بوده و کسی جوابگوی فعالیت این افراد و گروه ها در تبریز نباشد؟
آیا مدیریت پسماند در کلان شهری مانند تبریز که روزنامه چندین تن زباله تولید می شود ، باید همانند شهرهای کوچک چن هزار نفری باشد؟
سید مرتضی احمدپور