تبلیغات انتخاباتی مجلس شورای اسلامی در دور دوم در حالی در تبریز در جریان است که چهره این شهر با تبلیغات نامناسب برخی کاندیداها رنگ باخته است.
به گزارش صنعتیمیز ، شهر تبریز به همراه چند شهر و استان دیگر در کشور برای شناختن نمایندگانش در مجلس شورای اسلامی به برگزاری یک دوره دیگر از انتخابات احتیاج دارد تا مردم شهر با دقت بیشتر در مورد ۴ نفر باقی مانده برای مجلس به اجماع برسند و در این میان جلب آرای مردم بیش از هر چیز دارای اهمیت است و نامزدهای مجلس به هر نحوی تلاش می کنند تا رای مردم را با خود همراه کنند.
هر چند که امید می رفت در مرحله دوم انتخابات به واسطه معرفی شدن افراد و راه یابی ۸ نفر به این مرحله کار مردم در شناختن نامزدها آسان تر شده و تبلیغات کاغذی و نیز تبلیغات چشم آزار شهری کمتر شود اما تخلف محرز ۳ کاندیدا در نخستین دقایق تبلیغات و نصب بنرها و پوسترها در محلهای غیر قانونی تذکر جدی فرماندار این شهر را به همراه داشت.
فرماندار تبریز در تذکر جدی گفته بود: اين داوطلبان مجلس دهم با تخطي از قانون نسبت به انحصارطلبي در نصب و آويزان كردن غيرقانوني پارچه و بنر اقدام و حقوق ساير داوطلبان را تضييع كرده اند.
وي با اشاره به مستند سازي اين تخلف ها از سوي عوامل اجرايي فرماندار تبريز افزوده است : در صورت تداوم تخلف از سوي داوطلبان پرونده هاي تخلف آنان به دادگستري ارجاع داده مي شود.
نکته جالب توجه اینجاست که مسئولان شهری از چندی پیش با برگزاري جلسه هاي توجيهي و تحويل لوح فشرده قانون تبليغات انتخاباتي به تمامي داوطلبان سعی کردند تا موضوع تخلف در تبلیغات و زشت نمودن چهره شهرتبریز را تبین کنند.
هر چند که با هماهنگي دادگستري امحاء اين اقلام تبليغاتي از سوي نيروهاي انتظامي بر طبق قانون مصوب سال ۱۳۸۶ شمسي، در تبریز صورت گرفته و ادامه نیز دارد اما انتظار مردم از کسانی که نامزد آنان درراه یابی به مجلس هستند و اکنون نیز در مرحله دوم بوده و اعتماد اولیه را کسب کرده اند بیشتر از اینها بود.
علاوه بر این این افراد تجربه دور نخست انتخابات مجلس دهم را نیز دارند اما برخي از آنان نسبت به قانون كم توجهي كرده و به صورت گسترده نظم و انضباط تبليغات انتخاباتي را رعايت نكرده اند.
در شهرداری تبریز نیز از چند روز مانده به تبلیغات جلسات هماهنگی ساماندهی محلهای تبلیغ برگزار شده بود و طی جلسه ای که یا حضور مسئولان زیبا سازی و خدمات شهرداری تبریز در محل عمارت مرکزی شهرداری برگزار گردیده بود روشهای تامین محل تبلیغات مورد بحث و بررسی قرار گرفته بود.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری کلانشهر تبریز می گوید: دهها هزار کارتن پلاس و یکصد سازه فلزی سه در پنج متر برای ساماندهی تبلیغات محیطی انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی در تبریز اختصاص یافته است که برای هر کاندیدا به صورت گردشی مشخص شده است و اسم کاندیدا روی آن درج شده است.
علی فرخی می افزاید: شهرداری تبریز هیچ مسئولیتی در مورد گزارش تخلفات تبلیغاتی نامزدها ندارد و این مسئولیت به عهده فرمانداری است.
وی یادآور می شود: روز بعد از رای گیری تمامی تبلیغات از سطح شهر توسط اکیپ های شهرداری جمع آوری می شود و تمام اکیپ های سازمان های مربوطه شهرداری که مسئولیت این کار را به عهده دارند برای این کار آماده باش می شوند.
حال سوال اصلی مردم تبریز این است که اگر نماینده ای اصول اولیه قانون تبلیغات را نداند و یا رعایت نکند چگونه در مجلس شورای اسلامی حضوری موفق خواهد داشت.
محمد رضا خمیر گیر ، کسبه خیابان شریعتی تبریز با اشاره به کاغذهای پخش شده بر روی زمین تاکید می کند: اگر قرار باشد اینگونه هزینه های مدیریت شهری بالا برود ، و عوارض پرداختی مردم صرف پاک کردن خیابانها شود ما با این امر مخالفیم.
وی ادامه می دهد: نکته جالب توجه اینجاست که مردم نه به کاغذ و چهره بلکه به برنامه و اهداف رای خواهند داد و اگر در گذشته چهره ای بزک کرده رای می آورد امروز مردم هوشیارتر شده اند و در مرحله اول نیز نشان دادند که چهره های بزک کرده بر روی کاغذ رایی نخواهند داشت.
مصطفی داور پناه اسکویی ، دانشجوی معماری تبریز نیز معتقد است: تخلفات انتخاباتی و زشت کردن چهره شهر می تواند از سوی رقبا نیز صورت گیرد و در غیر اینصورت نشان از بلاهت این افراد و ستادهای تبلیغاتی آنان دارد.
وی به نقاشی های معوج روی دیوار مدرسه ای در زعفرانیه تبریز اشاره کرده می گوید: این محل توسط عوامل ناشناس و به صورتی بسیار زشت با نام یک کاندیدا رنگ آمیزی شده و عملا این دیوار باید دوباره رنگ بخورد و هیچ فکر سالمی این نوع تبلیغات را قبول نمی کند.
وی به برگزاری برنامه های دانشجویی در دانشگاه ها در موضوع انتخابات اشاره کرده و می گوید: من نامزدهای خود را در این برنامه ها و با شنیدن برنامه هایشان انتخاب کرده ام و نه با کاغذهای رنگی و می دانم که دیگر دوستانم نیز اینچنین هستند.
در حال حاضر صدها بنر برای محل تبلیغات در سطح شهر تبریز توسط شهرداری این شهر توزیع شده و با پایان گرفتن کار تبلیغات نیز به آسانی قابل جمع آوری هستند اما با نصب پوستر و بنر در محلهای متفرقه هزینه های پاکسازی نیز بالا رفته و دود این افزایش هزینه ها به چشم شهروندان عادی تبریزی خواهد رفت.