گشتارگاه شهرستان بستان آباد علی رغم تذکر مسئولان شهری همچنان در وضعیت نابسامانی از نظر بهداشتی قرار دارد و سرمایه گذاران حاضر به مشارکت در احداث کشتارگاه صنعتی این شهرستان به لحاظ رکود اقتصادی و زمان بر بودن بازگشت سرمایه  نیستند.

به گزارش صنعیمیز، جلسه بررسي وضعيت گشتارگاه شهرستان بستان آباد در حالی برای چندمین بار برگزار شده که فرماندار این شهر از  از وضعيت كنوني كشتارگاه اين شهرستان انتقاد كرد ه و در مطالبی که از سوی رسانه ها منتشر شده  گفت :اين كشتارگاه از نظر بهداشتي و دفع پسماندهاي دامي در حد استاندارهاي معمول نيست.
وي با بيان اينكه با سلامتي مردم نمي شود شوخي كرد، افزود: بارها در زمينه وضعيت كشتارگاه تذكر داده شده و نواقص موجود گفته شده ولي شاهد بهبود وضعيت آن نيستيم.
فرماندار بستان آباد از حمايت بخش خصوصي براي سرمايه گذاري در زمينه ايجاد كشتارگاه صنعتي در اين شهرستان خبر داد و افزود:به دنبال سرمايه گذار در اين حوزه هستيم .

وي به تبعات رعايت نكردن كشتار به صورت بهداشتي در اين جلسه نيز اشاره كرد و افزود:اگر مشكلي در اين زمينه بوجود آيد تبعات آن دامنگير مسئولان خواهد بود.
قاري زاده گفت:بر سر اجراي وظايف خود با كسي تعارف نداريم و تك تك دستگاه ها بايد در اين رابطه به وظايف ذاتي خود عمل كنند.

 

طرح احداث پروژه کشتارگاه صنعتی بستان آباد چند سالی است که روی میز قرار دارد .

گشتارگاه شهرستان بستان آباد علی رغم تذکر مسئولان شهری همچنان در وضعیت نابسامانی از نظر بهداشتی قرار دارد و سرمایه گذاران حاضر به مشارکت در احداث کشتارگاه صنعتی این شهرستان به لحاظ رکود اقتصادی و زمان بر بودن بازگشت سرمایه  نیستند.

این پروژه مجهز به دستگاههای تخلیه اتوماتیک و بسته بندی نیمه اتوماتیک بوده و همچنین برای اولین بار در سطح استان فاقد چیلرهای آبی خواهد بود، که این امر باعث کاهش آلودگی های احتمالی لاشه های مرغ استحصالی و سالم شدن محصولات تولیدی خواهد شد.

میزان اشتغال زایی را در این پروژه ۱۵۰ فرصت شغلی بطور مستقیم و حدود  ۱۸۰ فرصت شغلی بطور غیر مستقیم اعلام شده است.

بر اساس آخرین تصمیم مدیران شهرستان بستان آباد مقرر گردید ظرف مدت ۳ ماه آینده اقدامات لازم جهت ساماندهی محل کشتارگاه زیر نظر دامپزشکی صورت بگیرد .

همچنین مقرر گردید نسبت به جذب سرمایه گذار برای راه اندازی کشتارگاه صنعتی اقدام شود .

البته  در برخي از روستاهاي اين شهرستان كشتار دام به صورت سنتي اجرا مي شود و ضروری است  مسئولان بهداشتي و دامي نظارت كافي بر اين موضوع داشته باشند تا از انتشاربرخی بیماریهای مشترک دام و انسان در این شهر و حتی شهرستان تبریز و دیگر شهرهای استان جلوگیری شود.

«دکتر جاوید نظرپور» ، دامپزشک نیز با اشاره به اهمیت شهرستان بستان آباد از نظر جغرافیایی و احتمال انتشار بیماریهای مشترک انسان و دام می گوید: این شهرستان به نوعی ورودی اصلی استانهای آذربایجان شرقی ، غربی و اردبیل بوده و اگر در صورت بی مبالاتی کشتار دامهای ناسالم در آن صورت گیرد ، انتشار بیماری در شمالغرب کشور بسیار سریع خواهد بود.

وی تاکید می کند: شهرستان بستان آباد به لحاظ دارا بودن منابع غنی گیاهی می تواند گوشت سالم و لذیذی تولید کند که در این زمینه حائز رتبه های برتر استانی و حتی شمالغرب کشو راست و بر همین اساس کیفی سازی کشتار دام در آن اهمیت زیادی دارد.

وی به شیوع بیماریهای مشترک دام و انسان در سالهای اخیر در منطقه اشاره کردو گفت: در یک بررسی میدانی متوجه شدیم که بسیاری از این بیماریها به واسطه شیوع بیماری از لاشه دام بیمار وعدم دفن مناسب صورت گرفته و می شد به راحتی جلوی آن را گرفت.

ساماندهی کشتارگاه های آذربایجان شرقی از چند سال قبل آغاز شده و علی رغم اینکه در بسیاری از شهرهای استان کشتارگاه های صنعتی و بهداشتی به بهره برداری رسیده اما در شهرستان بستان آباد معضل کشتارگاه ناسالم همچنان وجود دارد.

دولت تلاش بسیاری نموده تا بتواند با جلب همکاری دامپروران آنان را برای کشتار بهداشتی در مراکز صنعتی و پیشرفته مجاب کند امری که  تا کنون چندان موفق نبوده است.