به گزارش صنعتیمز ، به نقل از فارس شهرام شفیعی در جلسه کارگروه کشاورزی، آب و منابع طبیعی استان که با دستور جلسه بررسی نحوه و شیوه اجرای ماده پنج قانون نظام جامع دامپروری ترتیب یافته بود، با بیان اینکه ۵۵ درصد از دو هزار و ۶۳۲ نفر از اعضای این نهاد فاقد اشتغال بوده و جویای کار هستند، اظهار داشت: موضوع اشتغال به یکی از مباحث و چالش‌های بزرگ دانش آموختگان بخش کشاورزی تبدیل شده که توجه به آن باید از سوی دستگاه‌ها و نهادهای مربوطه جدی گرفته شود.

وی اجرای دقیق و درست ماده پنج قانون نظام جامع دامپروری کشور مصوب سال ۱۳۸۸ مجلس شورای اسلامی را یکی از راهکارهای بسیار موثر در کاهش میزان بیکاری دانش آموختگان بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: در این قانون بر به کارگیری کارشناسان فنی در واحدهای دامپروری تاکید شده است.

شفیعی با اشاره به آثار مثبت اجرای قانون مزبور در بالا بردن راندمان تولید در بخش کشاورزی، گفت: هدف اصلی از اجرای این قانون افزایش بهره‌وری و سطح کیفی تولیدات این بخش است که باید از سوی واحدهای دامی به طور جدی به آن پرداخته شود.

وی با بیان اینکه برای اجرای این ماده قانونی کمیته‌ای متشکل از پنج نفر در آذربایجان‌شرقی تشکیل شده است، افزود: یکی از مهم‌ترین وظایف این کمیته تعیین سطح فنی کارشناسان و ارزیابی عملکرد آنها برای ارتقای کیفیت تولیدات بخش دام و طیور است.

وی اعلام کرد: در صورت مهیا شدن شرایط و ضوابط لازم برای اجرای این ماده قانونی، از سال‌جاری در واحدهای گاوی شیری بالای ۵۰ راس و گاوداری‌های پرواری بالای ۱۰۰ راس و واحدهای طیور بیش از ۵۰ هزار قطعه اجرایی می‌شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان با تاکید بر اینکه اجرای ماده قانونی فوق در ارتقای بهره‌وری واحدهای دامپروری نقش بسیار مهمی دارد، ارتقای سطح سواد و استفاده از توان علمی کارشناسان فنی در این واحدها را از جمله اهداف تعیین شده، بیان کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی نیز در این جلسه گفت: بکارگیری افراد متخصص و دانش آموخته کشاورزی از نیازهای اساسی در واحدهای دامپروری است.

کریم مهری با بیان اینکه اجرای ماده پنج قانون نظام جامع دامپروری به معنی استخدام نیروهای جدید در واحدهای مربوطه نیست، گفت: با اجرای این قانون در حقیقت به نوعی خرید خدمت از سوی واحدهای دامپروری صورت می‌گیرد.

وی به کارگیری افراد متخصص و دانش آموخته کشاورزی را از نیازهای اساسی این بخش عنوان و اظهار کرد: این احساس نیاز باید در واحدهای دامپروری به شکل فزاینده‌ای وجود داشته باشد.

در این جلسه مقرر شد افراد حقیقی و حقوقی دخیل در اجرای ماده قانونی فوق با تشکیل جلسات مرتب و ارایه پیشنهادات، زمینه‌های لازم برای اجرای آن را در آذربایجان شرقی مهیا کنند.