جمعی از اهالی روستای اسلام آباد در اعتراض به آلایندگی بیش از حد کارخانه تولید آهن اسفنجی میانه مقابل شرکت فولاد این شهرستان تجمع کردند.

تجمع اهالی روستای اسلام آباد میانه

در کارخانه تولید آهن اسفنجی فولاد میانه از روش جدیدی برای احیا استفاده می‌شود که به همت متخصصان ایرانی ابداع‌شده و در دنیا بانام پرشین ریداکشن (Persian Reduction) یا احیای مستقیم ایرانی ثبت‌شده است. این روش که به‌اختصار، پِرِد (pered) نامیده می‌شود هرچند تشابهاتی با روش‌های قبلی احیا دارد اما تفاوت‌های آن باعث افزایش بازدهی و مصرف کمتر انرژی و سایر سیالات شده است.

واحد تولید آهن اسفنجی میانه که از آن به‌عنوان فاز دوم شرکت فولاد این شهرستان نام‌برده می‌شود جزو واحدهای حیاتی و مهم در سطح کشور محسوب شده و در بحث اشتغال‌زایی نیز در این شهرستان حرف‌های زیادی را برای گرفتن دارد؛  میزان سرمایه‌گذاری برای ساخت این کارخانه، ۲۸۰ میلیارد تومان بوده که با بهره‌برداری از این واحد ۲۵۰ نفر به‌طور مستقیم و ۷۵۰ نفر به‌طور غیرمستقیم صاحب شغل شده‌اند.

بحث آلایندگی واحد تولید آهن اسفنجی میانه مشکلات بزرگی را برای اهالی روستای اسلام آباد به وجود آورده است

اکنون بعد از گذشت چند ماه از افتتاح واحد تولید آهن اسفنجی میانه، بحث آلایندگی این واحد مشکلات بسیار بزرگی را برای اهالی روستای اسلام‌آباد (راه‌آهن) میانه که در مجاور این واحد صنعتی قرار دارند به وجود آورده است؛ این مشکل به حدی حاد بوده که باعث تجمع جمعی از اهالی این روستا مقابل شرکت فولاد میانه شده است.

یکی از تجمع‌کنندگان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در میانه، با اشاره به اینکه آلایندگی واحد تولید آهن اسفنجی شرکت فولاد میانه زندگی ما را مختل کرده است، اظهار داشت: آلایندگی و گردوغبار حاصل از این واحد علاوه بر اینکه خانه‌های ما را در برگرفته است بلکه ما و فرزندانمان را نیز دچار مشکلات شدید تنفسی کرده است.

وی افزود: شب و روزمان با سختی می‌گذرد و مسئولین بااینکه می‌دانند با سختی زندگی می‌کنیم ولی بازهم چاره‌ای برای حل مشکل آلایندگی این واحد نمی‌اندیشند ما راضی به تعطیلی این واحد صنعتی نیستیم چراکه چندین جوان در آن مشغول به کار هستند بلکه خواسته ما این است که راهی برای حل این معضل پیدا کنند.

این فرد اضافه کرد: مشکلات تنفسی باعث شد به دکتر مراجعه کنیم که پزشک مربوطه به ما گفت اگر این روند ادامه پیدا کند پس از گذشت مدتی اهالی روستا دچار بیماری‌های شدید می‌شوند چراکه دود و گردوغبار حاصل از این واحد سرطان‌زا بوده و برای سلامتی اهالی بسیار مضر است.

برنامه‌ریزی‌های لازم برای حل مشکل آلایندگی این واحد صنعتی انجام خواهد شد

حمید شکری نیز در این راستا در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه واحد تولید آهن اسفنجی میانه برای بیش از ۲۵۰ نفر اشتغال‌زایی مستقیم ایجاد کرده است، اظهار داشت: این واحد نمونه بارز اقتصادی مقاومتی است که اکنون در شهرستان میانه برای بسیاری از جوانان اشتغال پایدار ایجاد کرده است.

فرماندار ویژه شهرستان میانه با تأکید بر اینکه این واحد صنعتی نام شهرستان میانه را در سطح کشور پرآوازه کرده است، خاطرنشان کرد: میانگین خلوص آهن اسفنجی تولیدی این واحد ۹۵ درصد بوده و در برخی روزها به بیش از ۹۷ درصد رسیده است لذا هم‌اکنون روزانه بیش از ۳۰۰ تریلی باربری در این مجموعه ورود و خروج دارند.

وی در ادامه با اشاره به مشکل آلایندگی واحد تولید آهن اسفنجی فولاد میانه گفت: آلایندگی این واحد نسبت به‌روزهای اخیر نسبتاً کم شده و دستگاه غبارگیر نیز در جهت کاهش آلایندگی آن نصب‌شده است ولی این موارد کافی نبوده و در روزهای آینده برنامه‌ریزی‌های لازم برای حل این معضل انجام خواهد شد.

شکری در پایان تصریح کرد: مقررشده است در هفته آینده اکیپی از تهران به شهرستان آمده و بحث آلایندگی این واحد را موردتحقیق و بررسی قرار دهند تا اقدامات لازم برای جلوگیری از ایجاد هرگونه گردوغبار اندیشیده شود و مردم روستای اسلام‌آباد بیش از این از این موضوع رنجیده‌خاطر نشوند.

گزارش از محمد زینالی