استاندار آذربایجان شرقی گفت: میزان دام ما از میزان مراتع بیشتر است که مراتع ما را مورد تهدید قرار می دهد و این امر لزوم تعادل بخشی در میزان دام و مراتع را می رساند.
به گزارش صنعت تبریز به نقل ازفارس، اسماعیل جبارزاده امشب در جلسه شورای عشایر استان اظهار داشت: به فرموده امام راحل عشایر ذخایر انقلاب هستند که بعد از انقلاب هم جزو وفاودارترن مردم نسبت به امر حفاظت و حراست از مرزهای کشور بودند.
وی افزود: درصد شهدای عشایر استان آذربایجانشرقی در دفاع از انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی بیش از سایر شهروندان بودهاند و این عزیزان همراه در حراست از آب، خاک و اعتقادات این مرز و بوم پیشقدم بودهاند.
تولید ۲۰ درصد گوشت و ۲۳ درصد صنایع دستی توسط عشایر
جبارزاده خاطرنشان کرد: تولید ۲۰ درصد گوشت و ۲۳ درصد صنایع دستی استان توسط عشایر نشان دهنده این امر است که آنان بیشتر برای تولید، حفظ امنیت استان و نگهداری از مراتع فعالیت میکنند و وقتی تمام این مزیتها را کنار هم قرار میدهیم وظیفه همه دستگاهها اجرایی میدانیم که از این قشر پشتیبانی کنیم.
استاندار آذربایجانشرقی اذعان داشت: لازم است دستگاههای مختلف در حل مشکلاتی از قبیل آموزش متوسطه بچههای عشایر همت به خرج دهد و در مباحث مربوط به راه عشایر، آب و سایر مسائلی که بیشتر مربوط به سازمان جهادکشاورزی است، سازمان متبوع حساسیت لازم را به خرج دهند.
این مسئول متذکر شد: تعداد ۲۰ مصوبه عملیاتی نشده مربوط به عشایر باید مورد توجه جدی قرار گیرند و به هیچ وجه نباید در مورد امور عشایر و رفاه آنان مصوبهای باشد که عملیاتی نشده است.
لزوم توجه به بازار راکد صنایع دستی
وی با اشاره به دوران پساتحریم و لزوم توجه به بازار راکد صنایع دستی یادآور شد: نسبت به صنایع دستی عشایر برنامهریزی خاص و مشخصی صورت پذیرد چرا که معتقدیم در پساتحریم کشش بازار بیشتر خواهد شد و با توجه به احتمال حضور بیشتر گردشگران خارجی در دوران پساتحریم لازم است در زمینه بردن گردشگران به مناطق عشایری و بوم گردی آنان برنامهریزی شود.
استاندار آذربایجانشرقی با اشاره به حضور کم رنگ دستگاههای فرهنگی در میان عشایر اذعان داشت: لازم است نهادهای فرهنگی مثل سازمان تبلیغات اسلامی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و … در امور عشایر فعالیتهای پررنگتری داشته باشند.
جبارزاده عرضه محصولات عشایر در شهرستانها را اقدامی ارزشمندی توصیف کرد و گفت: باید چنین اقداماتی توسعه یابد و وجود یک فروشگاه کافی نیست؛ ضمن اینکه وجود واسطه میان تولید کننده عشایری و مصرف کننده چندان مطلوب به نظر نمیرسد.
این مسئول بر لزوم تجهیز عشایر به انرژیهای نو و امکانات مدرن تاکید و اضافه کرد: در بحث بسیج عشایر و مسلح کردن آنان در مناطق مرزی برای ارتقاء امنیت و تشویق آنان از سپاه عاشورا حمایت میکنیم.
وی در پایان با بیان اینکه لازم است شهرداران در شهرها محلی برای فروش و عرضه مستقیم محصولات عشایری لحاظ کنند، اضافه کرد: برای برگزاری هر چه بهتر جشنواره سال آینده عشایر منابعی را از محل اعتبارات اداره کل ورزش و جوانان و استانداری در منظر خواهیم گرفت.