استمرار رشد صنعتی منطقه آزاد ارس به عنوان صنعتیترین منطقه آزاد ایران در سالجاری نیز ادامه داشته و چرخهای صنعت در این منطقه با سرعت مناسب در راستای تولید و اشتغالزایی حرکت میکند.
به گزارش پایگاه خبری،تحلیلی صنعـتیـمیـز، کسب عنوان صنعتیترین منطقه آزاد ایران و رتبه برتر در زمینه صادراتی در بین مناطق آزاد کشور نشان از عزم جدی منطقه آزاد ارس در رسیدن به چشمانداز بلند پرواز آنها دارد که مسوولان این منطقه به دنبال آن هستند.
بررسیهای اولیه آماری و گزارشهای رسمی نشان میدهد که منطقه آزاد ارس در ۹ ماه اخیر از سال ۹۶ جزو مناطق فعال کشور در حوزه صنعت بوده است و رکود خاص حاکم برای بخشهای صنعتی کشور و برخی از مشکلات عمومی باعث نشده است که از شتاب رشد صنعتی منطقه آزاد ارس کاسته شود.
۱۱پروانه بهرهبرداری و ۲۷ پروانه تاسیس در سال ۹۶
مدیر صنایع سازمان منطقه آزاد ارس نیز با اشاره به استمرار رشد صنعتی منطقه آزاد ارس گفت: در طول ۹ ماه گذشته سالجاری ۱۱ واحد تولیدی صنعتی در منطقه آزاد ارس افتتاح و به بهرهبرداری رسیدهاند که اکنون محصولات تولیدی خود را به بازارهای داخلی و خارجی روانه میدارند.
علی احسانی گرگری ادامه داد: بسیاری از واحدهای صنعتی در این منطقه بیشتر از یک محصول تولید میکنند و برخی از واحدها نیز دست به گسترش محصولات تولیدی زدهاند.
وی با بیان اینکه ۲۷ سرمایهگذار امسال جواز تاسیس گرفته و سرمایهگذاری خود را در منطقه آزاد ارس آغاز کردهاند، خاطرنشان کرد: مجوزهای لازم برای راهاندازی واحدهای تولیدی این سرمایهگذاران صادر و هم اکنون در مرحله تجهیز و خرید دستگاهها و ساخت خط تولید خود هستند که به زودی به بهرهبرداری میرسند.
احسانی ادامه میدهد: از این ۲۷ شرکت، دو شرکت نیز در حین تجهیز تولید محصول نیز کردهاند و به صورت غیررسمی اولین سری از محصولات خود را به بازار عرضه کردهاند.
مدیر صنایع سازمان منطقه آزاد ارس با اشاره به تنوع ارائه خدمات به سرمایهگذاران علاقمند به فعالیت در منطقه آزاد ارس، ادامه میدهد: واگذاری زمین برای ساخت مجتمع و واحد تولیدی یکی از خدماتی است که به سرمایهگذاران ارس داده میشود و در کنار آن سرمایهگذاران میتوانند از واحدهای استیجاری و پاساژهای صنعتی نیز استفاده کنند.
وی رشد صنعتی منطقه آزاد ارس را بدون وقفه عنوان کرد و یادآور شد: در تمام ماههای سال پروانههای جدید تاسیس و بهرهبرداری به سرمایهگذاران واگذار میشود و سعی میشود که با آسانتر کردن پروسه سرمایهگذاری و تولید، سرمایهگذاران بیشتری جذب منطقه آزاد ارس شوند.
احسانی خاطرنشان میکند: در دهه مبارک فجر نیز شاهد افتتاح بخش دیگری از شرکتهای تولیدی خواهیم بود و تا پایان سال تعداد بیشتری از مجتمعها و واحدهای تولیدی در دست ساخت و تجهیز ارس، قادر به ارائه اولین محصولات خود خواهند بود.
آمیکو با محصولات جدید در راه بازار خودرو
گروه صنعتی آمیکو یکی از قدیمیترین شرکتهای صنعتی در منطقه آزاد ارس است که فعالیت خود را در سال ۶۸ با تاسیس شرکت صنعتی آذر موتور در منطقه جلفا و ثبت جهانی برند آمیکو شروع کرده و اکنون پس از گذشت نزدیک به دو دهه همچنان در این عرصه پیشتاز است.
شاید تا به حال آمیکو را بیشتر با خودروهای تجاری و مخصوصاً کامیونهای آن شناخته باشیم. اما از چند ماه پیش شرکت ارس خودرو دیزل (آمیکو) پیکاپهای تک و دو کابین جدید را طراحی و عرضه بازار خودرو کرده است.
غلامرضا صادقیان مدیر عامل شرکت ارس خودرو دیزل( آمیکو) گفت: آمیکو در راستای بهرهگیری از روشهای جهانی مدیریت کیفیت و استقرار آن در تمام واحدهای صنعتی گروه، همواره توانسته است ضمن تولید محصولات با کیفیت، رضایت مشتریان را به خود معطوف کند.
غلامرضا صادقیان ادامه داد: شرکت ارس خودرو دیزل (آمیکو) با بیش از یک دهه فعالیت تولیدی در زمینه خودروهای سبک، نیمه سنگین و سنگین تجاری از اوایل سالجاری اقدام به تولید دو نوع وانت دو کابین و تک کابین یورو ۵ با استانداردهای ۸۸گانه روز اروپا کرده که از نظر کارایی و کیفیت قابل مقایسه با پیکاپهای ژاپنی موجود در بازار ایران است و پیشبینی میشود با توجه به قیمت مناسب و کیفیت آنها جایگزین خودروی ژاپنی در ایران شوند.
وی افزود: تستهای عملیاتی که توسط بعضی از ارگانها و سازمانهای مصرفکننده این نوع پیکاپها در ایران انجام گرفته موید قابل رقابت بودن و جایگزین شدن پیکاپهای آمیکو با ژاپنیهای موجود در ایران است.
مدیرعامل شرکت ارس خودرو دیزل (آمیکو) با اشاره به تلاش کارکنان مجموعه گروه صنعتی آمیکو در منطقه آزاد ارس و تولید روزانه ۴۰ دستگاه وانت پیکاپ جدید تصریح کرد: خط جدید تولید پیکاپها پس از انجام تستهای نهایی به مرحله بهرهبرداری رسیده است که به زودی با حضور مسوولان کشوری و استانی از این خط جدید تولید پیکاپهای تک و دوکابین در سایت منطقه آزاد ارس رونمایی خواهد شد.
صادقیان با اشاره به طرحهای توسعهای این شرکت در سالجاری بیان داشت: شرکت ارس خودرو دیزل ضمن شروع به تولید انبوه انواع پیکاپ، بهدلیل نیاز صنایع و معادن کشور، برنامه تولید کامیونهای دام تراک به ظرفیت ۷۰ تا۱۰۰ تن را در خطوط تولید خود قرارداده که تا پایان سال محصول جدید از این نوع کامیونهای فوق سنگین به بازار متقاضی معادن کشور عرضه میشود.
مدیرعامل شرکت ارس خودرو دیزل با بیان اینکه وانت پیکاپهای آمیکو یکی از مهمترین محصولات آمیکو است که توانسته بازار خودروهای باری را تغییر گستردهای دهد تاکید کرد: چند خودرو جدید نیز در این رده در دست طراحی واحد فنی و مهندسی این شرکت است که به زودی از این محصولات رونمایی خواهد شد.
کاهش برخی بروکراسیهای اداری میتواند به رونق تولید کمک کند
شرکت پارس مهر تجارت ارس تولیدکننده ورقهای ام دی اف یکی از واحدهای تولیدی است که از آبان ماه سالجاری در منطقه آزاد ارس آغاز به فعالیت کرده است.
محمدی مدیرعامل این واحد تولیدی با اشاره به آغاز فعالیت این واحد با سرمایه بخش خصوصی و اشتغالزایی بیش از ۱۰ نفر بهصورت مستقیم و ۵۰ نفر غیرمستقیم گفت: مناطق آزاد بر اساس قانون مزایای بسیاری دارد که اگر از تمام ظرفیت قانون در این مناطق استفاده شود، میتواند باعث تسهیل در امور تولید گردد.
وی ادامه داد: متاسفانه برخی بروکراسیهای زائد اداری وجود دارد که به نظرم میتوان با حذف این موارد در راستای بهبود و رونق تولید در منطقه آزاد ارس گام برداشت.
ارتقای کیفیت تولید داخلی با استفاده از فناوری خارجی
یک شرکت تولید فر از جمله شرکتهایی است که از سال ۱۳۹۱ با محوریت تولید ایرانی کار خود را در این منطقه آغاز کرده و هم اکنون بیش از ۱۰۰ نفر نیروی بومی در این کارخانه مشغول کار هستند.
مدیر تولید این شرکت با انتقاد از اینکه بسیاری از افراد از نبود کار در کشور انتقاد می کنند، تاکید کرد: کار در کشور ما فراوان است اما نیروی کارکن کم داریم، اگر سیاستهای دولت همینگونه پیش رود، تا چند سال آینده کارفرمایان، به کارگران التماس میکنند تا بیایند و کار کنند.
فردین صادقیفر با اشاره به کیفیت بالای تولید این کارخانه در مقایسه با نوع خارجی اظهارکرد: ما پیش از این، دستگاه فر را از ترکیه وارد میکردیم اما امروز با تولید فرهای ایرانی، از نظر کیفیت و از نظر نوع و نحوه بستهبندی نیز از کشور ترکیه پیشی گرفتهایم.
صادقیفر از صادرات این محصول به کشورهای آفریقایی و عراق خبر داد و گفت: قیمت دستگاه تولیدی ما ارزانتر از محصول تولیدی کشور ترکیه است و نوع بستهبندیهای این محصول نیز در مقایسه با محصول کشور ترکیه به مراتب بهتر است.
وی با اشاره به نقش کارگر ایرانی در رونق اقتصادی اظهارکرد: ما به نقش مثبت و تاثیرگذار نیروی کارگر بومی اعتقاد داریم و معتقدیم این انرژی مثبت از فرایند تولید داخلی به منازل ایرانیان منتقل میشود.
صادرات ۹۰درصد محصولات به خارج
مدیر عامل یک شرکت فعال در زمینه فرآوری و بستهبندی خشکبار و صادرات محصولات به کشورهای دیگر به خبرنگار ایرنا یادآور شد: تنها ۱۰ درصد تولیدات ما در داخل کشور مصرف میشود و بقیه محصولات به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میشود.
حسن قدکساز با اشاره به اینکه این شرکت با سرمایه اولیه ۳۵۰ میلیارد ریال راهاندازی شد، افزود: هم اکنون ۶۰ نفر نیروی انسانی بومی در این کارخانه مشغول کار هستند.
قدکساز با بیان اینکه اولویت ما استفاده از محصول ملی و بومی است، تاکید کرد: مواد اولیه خشکبار بیشتر از شهرستانهای استان و گاهی نیز از کشورهای افغانستان و ازبکستان تأمین میشود که فرآوری و خشکبار کشمش، برگ زردآلو، بادام، پسته و گردو از جمله محصولات تولیدی این کارخانه است.
منبع: فارس