به گزارش صنعتیمیز ، این در حالی است كه در صورت حمایت و سرمایهگذاری، این صنعت با وجود نیروی كار متخصص، توانایی معرفی استان بهعنوان یكی از قطبهای آهن و فولاد كشور دارد. در این زمینه «محمد حلمیوند» رئیس اتحادیه آهنفروشان تبریز به بیان فعالیتهای اتحادیه و شرح وضعیت این صنعت و مشكلات پیش رو پرداخته است.
- اتحادیه آهنفروشان تبریز چند عضو دارد و در استان چند كارخانه مرتبط با صنف آهنفروشان فعالیت میكند؟
اتحادیه آهنفروشان حدود ۵۵۰ نفر عضو دارد و بیش از ۲۰ كارخانه تولیدكننده محصولات مختلف آهنآلات در استان فعالیت میكند.
- نظارت بر فعالیت اعضا چگونه است؟
در صورت بروز تخلف و شكایت مبنی بر گرانفروشی و فروش جنس تقلبی به مشتریان، اتحادیه برای رسیدگی به شكایت، این واحدها را به تعزیرات و بازرسی معرفی میكند . همچنین بازرسان اتحادیه نیز به واحدهای بدون پروانه رسیدگی میكنند.
- خدمات اتحادیه آهنفروشان در زمینه توسعه و بهبود فعالیتهای این صنف چیست؟
یكی از وظایف اصلی اتحادیه صدور پروانه برای افراد متقاضی است و از خدمات دیگر اتحادیه كمك به اعضایی است كه با ارگانی دچار مشكل شدهاند. در این صورت اتحادیه تلاش میكند با تعاملات گستردهای كه دارد و با مكاتبه یا با گفتوگو مشكل را حل کند.
- در حال حاضر مواد اولیه صنعت آهن استان از كجا تأمین میشود؟
مواد اولیه آهن بهصورت شمش آهن و ورق از كارخانه فولاد مباركه اصفهان و از كشورهای روسیه، قزاقستان و هندوستان تهیه میشود .در نهایت این مواد خام و شمش به پروفیل، میلگرد، نبش و ناودانی تبدیل میشوند.
- یكی از دغدغههای مصرفكنندگان استان كیفیت مواد خام اولیه است. اینكه برخی تولیدات از ضایعات آهن تولید میشود. در این مورد نظرتان چیست؟
مشكلی در كارخانههای استان از لحاظ تأمین مواد اولیه و تبدیل مواد وجود ندارد. كارخانههای معتبر تلاش میكنند برای حفظ مشتری از مواد اولیه مرغوب استفاده كنند.
- مشكلات اصلی اتحادیه آهنفروشان چیست؟
بیشتر مشكل اتحادیه مربوط به نوسان قیمت مواد اولیه و آهنآلات است؛ چراكه نوسان قیمت مواد اولیه منجر به ناپایداری قیمت در بازار میشود بهطوری كه افزایش قیمت ورق موجب افزایش قیمت پروفیل میشود و ثبات بازار آهن به هم میخورد. همچنین بخشنامه مالیاتی صنف آهنفروشان كه برای سهولت و تسریع فعالیتهای اتحادیه آهنفروشان ابلاغ شده بود، اجرا نمیشد كه با روی كارآمدن مدیركل جدید اداره امور مالیاتی استان این بخشنامه اجرایی شده و مشكلی در این باره وجود ندارد. این بخشنامه حمایتهای بیشتر مالیاتی را از صنف آهنفروشان در نظر گرفته است.
- طرح صندوق مكانیزه فروش تا چه حد در صنف آهنفروشان اجرایی شده است؟
طرح «باران» صندوق مكانیزه فروش از سوی اداره امور مالیاتی استان ۲ سال است كه در اتحادیه آهنفروشان اجرا میشود؛ این در حالی است كه استفاده نكردن از این طرح موجب پرداخت جریمه و سلب معافیت واحدهای این صنف خواهد شد. اكثریت آهنفروشان استان از این صندوق استفاده میكنند.
- توانایی استان را در توسعه و گسترش صنعت آهن چگونه ارزیابی میكنید؟
در حال حاضر وضعیت تولید آهن در استان مطلوب بوده و علاوه بر تأمین نیاز استان، محصولات آهن بیش از نیاز تولید میشود. بنابراین استان آذربایجان شرقی توانایی زیادی برای توسعه صنعت آهن دارد بهطوری كه با رونق اقتصادی كارخانههای آهن، اشتغالزایی افزایش یافته و نرخ بیكاری در جامعه كاهش مییابد.