رئیس گروه شرکت دانشبنیان الماس از بومی سازی دستگاه انتقال اتوماتیک درخت بدون تفاوت با مشابه خارجی خبرداد.
ایلاتی خامنه بعد از ظهر امروز در نشست خبری با عنوان طراحی و مهندسی معکوس دستگاه اتوماتیک انتقال درخت و درختچه اظهار داشت: با توجه به گسترش برنامه ترویج و توسعه معابر، سرمایههای شهری به خطر افتاده و گاهاً اتلاف میشوند که این سرمایهها متعلق به همه نسلهاست.
وی با بیان اینکه برای رشد یک درخت بازه زمانی۴۰ سال نیاز است و زمان و هزینه زیادی برای پرورش و نگهداری آن خرج میشود،گفت: متاسفانه با یک برنامه توسعه شهری مناطق بکر به خطر افتاده که به تبع آن محیط زیست به خطر میافتد.
رئیس گروه شرکت دانشبنیان الماس با اشاره به اینکه ذهنیت بومیسازی طراحی دستگاه اتوماتیک انتقال درخت و درختچه از نابودی درختان به بهای گسترش شهری ایجاد شد، افزود: برای طراحی این دستگاه شاخصههایی معرفی شد و با تحقیقات مشابه طرح در خارج از کشور یافتیم که به قیمت گزافی وارد کشور میشود.
وی اذعان داشت: طراحی و بومیسازی دستگاه اتوماتیک انتقال درخت و درختچه علاوه بر حفظ یک درخت و جلوگیری از اتلاف هزینه در راستای منویات مقام معظم رهبری نیز بوده و کمک به تولید داخلی کرده است.
ایلاتی با تاکید به اهمیت فضای سبز در شهرها و نیاز بشریت به آب و هوای مناسب ابراز کرد: با بومیسازی دستگاه انتقال درخت دیگر جای نگرانی برای مسیرگشایی و یا ایجاد معبر نیست زیرا با استفاده از این دستگاه که به دست جوانان تبریزی ساخته شده، میتوان درخت را با تمام شاخصها و بدون برخورد با هوا به مکان دیگری جابهجا کرد و البته هزینه انتقال نیز بسیار کمتر از شرایط وارداتی دستگاه است.
وی متذکر شد: این دستگاه مشابه مدل خارجی خود بوده ولی هزینه نگهداری و کاهش خروج از ارز از مزایای بزرگ این طرح در راستای شعار سال و اهمیت به تولید داخلی است.
این جوان نخبه ابراز کرد: مجموعه شهرداری، جهاد کشاورزی، محیط زیست، جنگلبانی از جمله نهادهایی هستند که میتوانند از این دستگاه استفاده بهینه کنند.
منبع: فارس