وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال از مجموع ۶بیلیارد ریال (۶۰۰ هزارمیلیارد تومان) منابع بانکی که در اختیار فعالیتهای اقتصادی قرار می گیرد باید ۴۰ درصد به بخش صنعت و معدن اختصاص یابد که امروز ۳۲ درصد از این سهم را در اختیار داریم.
به گزارش دوشنبه وزارت صنعت، معدن و تجارت، محمد شریعتمداری در آیین امضای تفاهمنامه همکاری تامین مالی طرحهای معدنی صندوق بیمه فعالیت های معدنی و بانک صنعت و معدن افزود: بخشی از منابع بانکی به صورت چرخشی در اختیار صنایع و معادن فعال قرار میگیرد و قسمتی برای فعالیتهای توسعه ای و بخش دیگری نیز برای سرمایه در گردش استفاده میشود.
شریعتمداری اضافه کرد: ظرفیتی حدود چهار هزار میلیارد ریال منابع و ضمانت نامه برای فعالیتهای معدنی کشور در زمینه تامین ماشین آلات و تجهیزات برای فعالیتهای معدنی و طرحهای مرتبط با عملیات معدنی در اختیار این بخش قرار دارد که این علاوه بر سایر اعتبارات و منابعی است که سیستم بانکی به طور طبیعی در اختیار این بخش قرار می دهد.
به گفته وی، دولت حدود ۵۰۰ هزارمیلیارد ریال در سرفصلهای مختلف برای طرح رونق تولید و نوسازی صنعتی کشور اختصاص داده است که آن را از طریق منابع بانکی در اختیار واحدهای تولیدی کشور قرار میدهد.
شریعتمداری یادآوری کرد با نظر رهبر معظم انقلاب اجازه استفاده از ۱٫۵ میلیارد دلار ازمنابع صندوق ذخیره ارزی برای ایجاد اشتغال در روستاها و بخشهای زیر ۱۰ هزار نفر کشور داده شده است و افزود: به محض اینکه این اعتبار در اختیار دولت قرارگرفت، آیین نامه اجرایی آن تنظیم شد و در کمیسیون اقتصادی دولت به تصویب رسید و انشاءالله به اجرا درمی آید.
وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآوری کرد با تصویب به موقع قوانین و مقررات لازم و اجرای سازمان برنامه و بودجه در ماههای اخیر این سرمایه حدود ۱۰ برابر افزایش یافت.
«توصیه من این است که در تامین منابعی که صندوق بیمه فعالیت های معدنی در اختیار بخشهای گوناگون قرارمی دهد به موضوع ایمنی معادن به ویژه زغال سنگ که شرایط ایمنی نامتعادلی دارند، توجه شود و در کنار آن دیگر معادن در اولویت کار صندوق قرار بگیرد».
شریعتمداری ادامه داد: ۱۵ پهنه و پنج محدوده درحوزههای گوناگون معدنی پس از برداشتن ریسکهای اولیه دوباره برای فعالیت در اختیار صاحبان آنها گذاشته شد.
وی هدف از شکلگیری ستاد عالی فولاد در وزرات صنعت، معدن و تجارت را ایجاد توازن در تکمیل زنجیره مواد معدنی اعلام کرد و از انتصاب دوباره «مهدی کرباسیان» به سمت ریاست سازمان توسعه و نوسازی صنایع ایران خبر داد.
صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی از فعالان معدنی کوچک و متوسط حمایت می کند.
این صندوق مسئول صدور بیمه است و با توجه به اعتباری که برای متقاضیان تسهیلات با صدور بیمه نامه ایجاد میکند بانکها برای پرداخت تسهیلات راحتتر عمل میکنند.
با اینکه اعتبار این صندوق از ۱۰۰ میلیارد ریال به ۱۱۰۰ میلیارد ریال در دولت یازدهم افزایش یافته است اما هنوز بسیاری از فعالان این صنعت، آن را ناکافی می دانند.
هفته گذشته رییس خانه معدن ایران درباره حمایت صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی گفت: این مبلغ همه معادن کشور را پوشش نمی دهد و باید سرمایه آن به ۱۰ هزار میلیارد ریال برسد.
دیروز معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: قرار است صندوق بیمه معدن با بانک صنعت و معدن تفاهم کند تا سرمایه خود را سه تا چهار برابر کند.