۱۰ اردیبهشتماه مرحله دوم انتخابات مجلس درحالی برگزار میشود که آذربایجان شرقی بیشترین تعداد کاندیدا را در سراسر کشور دارد و رقابت سنگینی بین کاندیداهای اصولگرا و اصلاح طلب وجود دارد.
به گزارش صنعت تبریز به نقل ازمهر ،پس از فروکش کردن تب و تاب انتخابات ۷ اسفند ۹۴ و رقابت فشرده بین دو جریان قالب کشور یعنی اصلاح طلب و اصولگرا و تعدادی از مستقلین برای کسب حداکثری کرسیهای مجلس، فضای کشور برای ورود به مرحله دوم انتخابات آماده میشود و در این بین تنور انتخابات در آذربایجان شرقی خیلی داغ از دیگر استانهای کشور است چراکه این استان بیشترین تعداد کاندیدا را در سطح کشور برای این مرحله دارد.
تکلیف ٥٦ حوزه و ٦٩ کرسی باقیمانده از ٢٩٠ کرسی مجلس قرار است در مرحله دوم انتخابات که ۱۰ اردیبهشت ماه برگزار میشود، روشن شود. ۱۳۸ کاندیدا برای تکیه بر ۶۹ کرسی مجلس در مجموع حوزههای انتخابیه سراسر کشور با هم رقابت خواهند کرد.
در آذربایجان شرقی نیز تکلیف شش حوزه انتخابیه به مرحله دوم انتخابات کشیده شده است و از ۱۸ کاندیدای راه یافته به مرحله دوم ۹ نفر دیگر به مجلس شورای اسلامی راه خواهند یافت. جالب توجه اینکه از این ۱۸ نفر هشت نفر اصولگرا و هشت نفر اصلاح طلب و دو کاندیدای دیگر نیز به صورت مستقل وارد انتخابات شدهاند.
بررسی وضعیت کاندیداهای مرحله دوم انتخابات در آذربایجان شرقی
آذربایجان شرقی بیشترین تعداد کاندیدا را در مرحله دوم انتخابات در کشور دارد و شش حوزه انتخابیه و ۱۱ شهرستان استان، درگیر اجرای مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی هستند.
در حوزه های انتخابیه تبریز- آذرشهر و اسکو، مراغه و عجب شیر، مرند و جلفا، اهر و هریس، سراب و شبستر مرحله دوم دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار میشود.
در شش حوزه انتخاببه استان ۹ نفر دیگر به مجلس شورای اسلامی راه خواهند یافت که از این تعداد، چهار نفر مربوط به حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر است و بقیه حوزهها نیز هر کدام یک کرسی در مجلس دارند.
بررسی گرایش سیاسی کاندیداها در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو
زهرا ساعی، علی اصغر موسوی، شهابالدین بیمقدار و عباس عباس زاده چهار کاندیدای اصلاح طلبان در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو هستند که زهرا ساعی با ۳۶ سال سن جوانترین کاندیدای حوزه تبریز، آذرشهر و اسکو در مرحله دوم است. این گروه همچون مرحله اول در لیست امید قرار دارند و شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان کشور از آنها حمایت میکند.
محمدحسین فرهنگی، محمد اسماعیل سعیدی و محمدرضا میرتاج الدینی سه کاندیدای اصولگرایان در مرحله دوم انتخابات مجلس از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو هستند که از شانس زیادی برای ورود به مجلس برخوردار هستند، گفتنی است که فرهنگی عضو هیئت رئیسه مجلس نهم بود و تاج الدینی هم سابقه معاونت پارلمانی رئیس جمهور سابق را در کارنامه دارد.
علیرضا منادی تنها کاندیدای مستقل این حوزه است که در مجلس نهم عضو هیئت رئیسه مجلس بود.
بررسی گرایش سیاسی کاندیداها در سایر حوزهها
در حوزه انتخابیه مراغه و عجب شیر حسین زاده و دواتگری به مرحله دوم انتخابات راه یافتهاند که از این دو نفر فقط یکی به مجلس راه می یابد، درحالیکه هر دو نفر این کاندیداها اصولگرا هستند.
ولی بر عکس حوزه انتخابیه مراغه و عجب شیر، رقابت جناحهای سیاسی در حوزه مرند و جلفا بسیار بالاست. شافعی اصلاح طلب باید با حسن نژاد اصولگرا رقابت کند.
در حوزه انتخابیه اهر و هریس نیز عبدالهی اصلاح طلب باید با حسینیان اصولگرا رقابت سنگینی داشته باشد. اهر و هریس دو شهرستان بزرگ و بااهمیت استان هستند.
در حوزه انتخابیه سراب نیز نصیرپور اصلاح طلب است و داوودی به صورت مستقل وارد انتخابات شده است.
در حوزه شبستر نیز باید علیلو نماینده مردم شبستر در مجلس نهم که اصولگرا است، رقابت سختی با آقاپور اصلاح طلب داشته باشد.
لیست اصولگرایان در حوزههای انتخابیه آذربایجانشرقی که انتخابات مجلس دهم به مرحله دوم کشیده شده است به شرح زیر است:
در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو
محمدحسین فرهنگی، حجت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاجالدینی و محمداسماعیل سعیدی
حوزه انتخابیه اهر و هریس
مهدی حسینیان
حوزه انتخابیه مراغه و عجبشیر
محمدعلی حسینزاده
حوزه انتخابیه شبستر
علی علیلو
اصولگرایان در حوزههای انتخابیه سراب و مهربان و مرند و جلفا از کاندیدایی حمایت نمیکنند. لازم به توضیح است که اصولگرایان در مرحله اول انتخابات مجلس دهم نیز از هیچ کاندیدایی در حوزههای انتخابیه مرند و سراب حمایت نکرده بودند.
لیست اصلاح طلبان در قالب لیست امید در حوزههای انتخابیه آذربایجانشرقی که انتخابات مجلس دهم به مرحله دوم کشیده شده است به شرح زیر است:
تبریز، آذرشهر و اسکو: زهرا ساعی، میرعلیاصغر الموسوی، شهابالدین بیمقدار، عباس عباسزاده
مرند و جلفا: کریم شافعی
اهر و هریس: بیتالله عبدالهی
سراب: مجید نصیرپور
شبستر: آقاپور