صنعت شیلات آذربایجان‌شرقی با رشد ۹۰ درصدی در تولید و مصرف ماهی در هشت سال اخیر، گام‌های مهمی در راستای توسعه این صنعت اشتغالزا، سودآور و ضامن سلامتی شهروندان برداشته است.

به گزارش ایرنا،  آذربایجان شرقی با قرار گرفتن در سه حوزه آبریز ارس، قزل‌اوزن و دریاچه ارومیه و داشتن ۲۰ هزار حلقه چاه، ۶۶ دهنه رودخانه فعال، بیش از ۱۲۰ سد،  ۲ هزار و ۵۰۰ رشته چشمه و قنات از ظرفیت بالایی در توسعه آبزی‌پروری برخوردار بوده و می‌تواند به عنوان یکی از قطب‌های شیلاتی کشور در بین استان‌های غیرساحلی مطرح باشد.

برخورداری از این امکانات سبب شده که کارشناسان از ظرفیت سالیانه ۳۵ هزار تنی تولید محصولات شیلاتی و آبزپروری در آذربایجان شرقی سخن بگویند؛ پتانسیلی که آمار و اطلاعات موجود از محقق شدن تنها ۲۵ درصد آن تا به امروز سخن می گویند.

با در نظر گرفتن متوسط سرانه ۱۲ کیلوگرمی مصرف ماهی در کشور و ۷.۵ کیلوگرمی آن در آذربایجان شرقی، این سوال مطرح است که چه عواملی باعث شده که این استان به رغم شناخته شدن به عنوان استانی پیشگام در حوزه کسب و کار، در دهه های قبل در زمینه آبزی پروری عقب بماند؟ همچنین این سوال در نزد افکار عمومی مطرح می شود که چه برنامه هایی برای جهش در توسعه صنعت شیلات استان در دست اجرا بوده و یا برای اجرا در سال های پیش رو برنامه ریزی شده است؟   

البته نباید این نکته را ناگفته گذاشت که میزان تولید سالیانه محصولات آبزی در آذربایجان شرقی در نخستین سال فعالیت دولت تدبیر و امید حدود چهار هزار و ۵۰۰ تن بود که اکنون به بیش از هشت هزار تن رسیده و رشد حدود ۹۰ درصدی را تجربه کرده است؛ سرانه مصرف ماهی در استان نیز در بازه زمانی هشت ساله ۱۳۹۲ تا پایان ۱۳۹۹ شمسی همین درصد رشد را شاهد بوده است.