استاندار آذربایجانشرقی گفت: دانشگاهیان به عنوان قشر فرهیخته جامعه نقش تعیینکنندهای در حل مشکلات کشور دارند و بر همین اساس ضروری است در این خصوص به دولت حمایتهای لازم را داشته باشند.
مجید خدابخش پیش از ظهر امروز در نشست هیات رئیسه دانشگاه تبریز که در محل استانداری برگزار شد، بر اهمیت نقش دانشگاهها و مراکز علمی در تحولات استان اشاره کرد و اظهار داشت: دانشگاهیان به عنوان قشر فرهیخته جامعه نقش تعیینکنندهای در گشودن گرههای موجود در صنعت، کشاورزی، مسائل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دارند و از این رو باید از توانمندیها، ایدهها و خلاقیتهای آنها به بهترین نحو استفاده کرد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه امروزه منابع دولت محدود و کارهای پیش رو فوقالعاده گسترده و وسیع است، افزود: اساتید دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی باید در حوزه مختلف استان ورود کنند، از جمله ما با مازاد محصولات کشاورزی، نظیر سیب و انگور و فرآوری تبدیل و صدور آنها، رکود صنعت سیمان، مسائل بلبرینگسازی، ماشینسازی، احیای دریاچه ارومیه، تبریز ۲۰۱۸ و دهها مسئله دیگر مواجهه هستیم که حل آنها فقط به دست دانشمندان و نخبگان ممکن است.
خدابخش در بخش دیگر سخنان خود با تاکید بر اینکه باید با همفکری همدیگر به یک مدل توسعه علمی دست بیابیم، تصریح کرد: به همین منظور لازم است جلساتی مجزا و مرتب با اساتید برگزار کنیم و ضمن ارائه انتظارات خود و مدیریت استان، دانشگاهیان را برای حل مشکلات ترغیب کنیم.
استاندار آذربایجانشرقی در ادامه به اهمیت کلینیک صنعت که توسط دانشگاه راهاندازی شده، اشاره کرد و گفت: اگر این روزها صنعت استان دچار چالش و مشکلات متعدی است، باید در این کلینیک ضمن بررسی مشکلات با نگاه تخصصی، آنچه برای رفع موانع صنایع به صورت مشخص و کاربردی لازم و ضروری است، ارائه شود و مدیریت استان نیز در خصوص رفع آنها چارهاندیشی کند.
وی همچنین با اشاره به طرحهای کلان توسعه در صنایع پتروشیمی و پالایشگاه تبریز که ۵۰ درصد آن باید ساخت داخل باشد، افزود: این امر بازار گسترده و فرصت کاری بزرگ برای متخصصان، صنعتگران و نیروی کار ماهر استان است.
محمدرضا پورمحمدی، رئیس دانشگاه تبریز نیز در ابتدای این نشست، ضمن ارائه گزارش مبسوطی از وضعیت دانشگاه تبریز، به اقدامات انجام شده در آن پرداخت.
دانشگاه تبریز در سالهای اخیر حرکت رو به جلوی داشته است
رئیس دانشگاه تبریز تصریح کرد: در طول چهار سال گذشته این دانشگاه در رتبهبندیهای معتبر خارجی نظیر لایدن، تایمز، یو. اس نیوز و تامسون رویترز پیشرفتهای محسوسی داشته که نشانگر حرکت رو به جلوی دانشگاه تبریز است.
پورمحمدی، حضور تاثیرگذار در عرصه بینالمللی، تعریف، برنامهریزی و تسهیل پذیرش دانشجویان خارجی، اجرای طرحهای مشترک با سایر دانشگاههای مختلف دنیا، حضور موثر در مسائل صنعت و جامعه و اجرای طرحهای بزرگ در صنعت از جمله مس، پتروشیمی، بخش آب و نظایر آن را از دیگر اقدامات این دانشگاه برشمرد.
وی یادآور شد: حمایت از ایدههای اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مراکز رشد که محصولات آنها به مرحله تجاریسازی نیز رسیده از کارهای مثبت صورت گرفته برای تولید ثروت و تبدیل ایده به پدیده است.
پورمحمدی در ادامه به کارهای صورت گرفته در بخش فرهنگی، رفاهی و عمرانی اشاره کرد و یادآور شد: تا دهه فجر سه طرح عمرانی در شهرستانهای اهر، مرند و پردیس خلعتپوشان به بهرهبرداری خواهد رسید و برای تحرک بیشتر چند طرح عمرانی این دانشگاه نیز خواستار حمایت استاندار شد.
گزارش فارس حاکی است، همچنین در این نشست حجتالاسلام محمد انوری، مسؤول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز در خصوص تسهیل ارتباط دانشگاه با جامعه برای اثرگذاری بیشتر دانشگاه و بهرهمند شدن صنعت و جامعه از ظرفیتهای اساتید و محمدعلی حسینپور فیض، رئیس پارک علم و فناوری استان و استاد دانشگاه تبریز به گزارش مبسوط از وضعیت و عملکرد پارک پرداخت.
منبع: فارس