بر اساس طرح تکاپو وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی برای توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار باید متناسب با نیاز هر استان برنامه ریزی کند و با توجه به ظرفیتهای اشتغال آذربایجان شرقی تسهیلات  به  ۱۰ رسته  شغلی   پرداخت می شود .

به گزارش صنعت تبریز ، ایجاد اشتغال در  صنایع دستی، آجیل و خشکبار، حمل و نقل، پرورش دام و طیور، زنبور ، فرش دستباف ، صنایع غذایی و تبدیلی  ، پوشاک و نرم افزار در قالب طرح تکاپو به منظور استفاده از تسهیلات اشتغال پیش بینی شده است.جزئیات برنامه اشتغال فراگیر از سوی وزارتخانه مزبور به استان ابلاغ شده  ودر حال حاضر مدیران اجرایی اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی به دنبال انجام مقدمات آن در استان هستند.

«یونس طاهری »مدیر کار آفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی در گفتگو با همشهری به جزئیات اجرای این طرح در استان پرداخته است.

برای اجرای طرح تکاپو در استان چه میزان تسهیلات پرداخت میشود؟

این تسهیلات در قالب مشاغل خانگی و طرح اشتغال فراگیر، پرداخت میشود  و در بخش مشاغل خانگی ۴۰۰ میلیارد ریال و طرح اشتغال فراگیر ۸ هزار و ۷۳۳ میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته است. این تسهیلات با کارمزد ۴ درصدی پرداخت میشود و برای هر نفردر مشاغل خانگی حدود ۵ میلیون تومان پرداخت خواهد شد.

روند پرداخت این تسهیلات چگونه است و آیا خارج از ۱۰ رسته معرفی شده نیز تسهیلات پرداخت میشود؟

تسهیلات طرح اشتغال فراگیر در قالب سرمایه در گردش، بنگاه‌های تولیدی و صنعتی زودبازده و سرمایه جدید برای حمایت از واحد‌های تولیدی و صنعتی برای اشتغالزایی پرداخت می‌شود  با توجه به اینکه هدف از اجرای این طرح توسعه اشتغال و رفع بیکاری است بنا براین در اعطای تسهیلات تنها به ۱۰ رسته معرفی شده اکتفا نخواهد شد بلکه طرح های اشتغال زایی با قابلیت تحقق می توانند از تسهیلات استفاده کنند.افرادی که خارج از رسته های اعلام شده ، طرح قاب قبولی دارند می توانند به سامانه مراجعه کنند.

روند پرداخت تسهیلات اشتغال زایی در این طرح چگونه خواهد بود؟

متقاضیان ابتدا باید طرح های اشتغال زایی خود را در سامانه  مربوطه ای که از سوی وزارت خانه اعلام شده ثبت کرده و سپس این طرح ها در کارگروه های تخصصی بررسی شده و روند پرداخت تسهیلات آغاز میشود. با توجه به پیش بینی های صورت گرفته در روند بررسی سریع این طرح ها به متقاضیان این وعده داده میشود که در کوتاهترین زمان تسهیلات به افراد پرداخت شود.

باتوجه به اهمیت اشتغال در روستاها و جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها و تداوم فعالیت اقتصادی در  میان عشایر آیا در این زمینه هم تسهیلاتی پرداخت میشود؟

برای حمایت از اشتغال روستایی و عشایرهم بر اساس بند حمایت از مشاغل روستایی اقدام میشود ،  برای ایجاد شغل با راه اندازی واحد‌های تولیدی در این مناطق و فراوری محصولات زراعی و باغی محدودیتی از نظر منابع مالی وجود ندارد و تلاش می شود تمام درخواستهای منطقی تسهیلات بدون پاسخ نباشد.

یکی از انتقادات کارآفرینان عدم همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات اشتغال زایی است در این طرح چند بانک عامل نقش دارند و چه تمهیداتی برای همکاری بانکهای عامل استان در نظرگرفته شده است؟

۸ بانک عامل در استان با اجرای این طرح همکاری دارند از بانکهای عاملی که در این زمینه همکاری خواهند کرد خواسته شده تا اقدامات هماهنگی و قانونی لازم با مرکزرا انجام دهند. در گذشته برخی بانکهای استان با اعلام عدم ابلاغ از سوی مرکز از پرداخت وامهای مصوب خوداری می کردند که در اجرای این طرح از آنان خواسته شده قبل از مراجعه متقاضیان هماهنگی های لازم را با بانکهای مرکز در تهران انجام دهند.

با توجه به اینکه تعداد زیادی از بیکاران استان را افراد تحصیل کرده تشکی میدهند این طرح می تواند برای این افراد هم موثرباشد؟

طرح تکاپو از سوی ادارات مختلف به صورت تخصصی اجرایی میشود به این معنی که فارغ التحصیلان رشته های مختلف می توانند با ارائه طرح های اشتغال زا از طریق دستگاه های تخصصی از این تسهیلات بهره مند شوند. طرح های کارشناسانه و خلاقانه ای که توسط فارغ التحصیلان ارائه می شود در اولویت قرار دارد و انتظارمی رود نخبگان با ارائه طرح های مربوطه برای دیگران نیز اشتغال زایی کنند.

آیا واحدهای بحرانی و نیمه تعطیل  هم می توانند از این تسهیلات استفاده کنند؟

این  طرح برای ایجاد اشتغال جدید در نظر گرفته شده و واحدهای بحرانی و نیمه تعطیل می توانند از طریق سامانه بهین یاب سازمان صنعت معدن و تجارت اقدام کرده و تسهیلات بانکی دریافت کنند. خوشبختانه دراستان همکاری خوبی با این واحدها از سوی مسئولان اجرایی و اقتصادی و صنعتی صورت می گیرد.