معصومه آقاپور علیشاهی، عضو کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی «تهران پرس» در خصوص موانع تولید و اشتغال در سال (اقتصاد مقاومتی، تولید- اشتغال)، بیان داشت: در خصوص راهکار تولید و اشتغال باید به چند نکته توجه کرد. یکی اینکه باید فرهنگ خواستن، برخاستن و توانستن را در اقشار مختلف مردم ایجاد و تقویت کرد. اقتصاد مقاومتی برای دومین بار از سوی رهبر انقلاب تأکید شده است که این موضوع نشان می دهد که اقتصاد مقاومتی از اهمیت بالایی برخوردار است  می تواند موجب رشد و توسعه اقتصاد کشورمان شود.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه شرایط کنونی در عرصه بین المللی، جنگ اقتصادی، تکنولوژی است، خاطرنشان کرد: برای اینکه جمهوری اسلامی ایران بتواند یکی از قدرت های اصلی در جهان شود، باید این دو بخش، یعنی اقتصاد و تکنولوژی را توسعه دهد؛ بنابراین با توجه به شرایط کنونی، پاشنه آشیل کشورمان اقتصاد است.

این اقتصاددان کشورمان تأکید کرد: تولید و اشتغال زیربنای اقتصاد است. زنجیره تولید و عواملی که در آن دخالت دارند، آخرین حلقه اش، اشتغال است. البته باید توجه داشت، اشتغال پایدار، مورد نظر و مهم است و نه اشتغال موقتی.

عضو کمسیون اقتصادی مجلس در ادامه به موانع تولید اشاره و بیان داشت: ساختار و عملکرد سازمان مالیات، عملکرد گمرکات، قوانین بیمه، سود بالای تسهیلات بانک ها و قاچاق و واردات بی رویه  از مواردی است که موجب به چالش کشیدن تولیدکننده داخلی می شود و در نهایت این موانع موجب کاهش تولید و به دنبال آن کاهش اشتغال می شود. نکته که بسیار مهم و نقش آفرین است، نرخ سود تسهیلات بانکی و تناسب آن با بازده تولید در کشورمان است.

وی در ادامه با انتقاد از عملکرد بانک ها، گفت: در شرایط فعلی، نرخ بهره بانکی از ۱۴ درصد تا ۲۲ درصد است؛ بنابراین با توجه به این میزان از نرخ سودها بانکی، یک بنگاه کوچک و متوسط چگونه می توانند با چنین نرخ بهره بانکی، تسهیلات را بازپرداخت کند. مجموع این مسائل به مشکلات درونی کشور باز می گردد و متأسفانه تاکنون این موانع از سر راه تولیدکنندگان داخلی رفع نشده است.

آقاپور علیشاهی در خاتمه تصریح کرد: بانک ها به تولیدکنندگان تسهیلات می دهند تا این تولیدکننده، کالاها خود را تولید کنند اما به این توجه نکردیم که چه کسی و با چه شرایطی باید این کالای داخلی را خریداری کند. در این شرایط مسئولین اجرایی کشور باید با تحریک تقاضا داخلی و افزایش سهم بازار خارجی موجب افزایش فروش تولیدات داخلی شد.