مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجانشرقی از برنامه ریزی برای احداث نیروگاه های خورشیدی در شهرک های صنعتی استان با همکاری بخش خصوصی خبر داد.
جمعی از خبرنگاران رسانه های مختلف تبریز به مناسبت روز صنایع کوچک از شهرک سرمایه گذاری خارجی و شهرک صنعتی بعثت بازدید کردند.
سهراب فیض زاده مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجانشرقی در جمع بندی این برنامه و در نشست خبری با تاکید بر اینکه تعداد واحدهای راکد و غیرفعال شهرک های صنعتی استان متغیر بوده و ثابت نیست، افزود: با رفع مشکل واحدهای راکد، این آمار کمتر شده و در صورت بروز مشکل برای تعدادی از واحدها، این آمار افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه حدود هشت درصد از واحدهای مستقر در شهرک های صنعتی استان غیرفعال است، اظهار کرد: در زمان کنونی سه هزار و ۲۴۵ واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری در استان وجود دارد که ۲ هزار و ۹۷۰ واحد آن در داخل شهرک های صنعتی فعال است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجانشرقی، عمده مشکل واحدهای راکد مستقر در شهرک های صنعتی استان مربوط به مشکل بازاریابی، کمبود نقدینگی، اختلاف شرکا و عدم وارد کردن ماشین آلات صنعتی اعلام کرد.
فیض زاده، ادامه داد: این شرکت با حمایت از واحدهای یاد شده تلاش می کند با ارایه تسهیلات از طریق بانک توسعه تعاون و رفع مشکل آنها از طریق ستاد تسهیل، دوباره واحدهای راکد و غیرفعال را به چرخه تولید بازگرداند.
فیض زاده، با بیان اینکه حدود ۹۴ درصد اقتصاد کشور در اختیار صنایع کوچک و متوسط است، ادامه داد: در زمان کنونی شرکت شهرک های صنعتی استان، ۵۷ شهرک صنعتی مصوب دولتی، ۱۰ شهرک صنعتی غیردولتی دارای پروانه بهره برداری و ۲ شهرک صنعتی دارای پروانه تاسیس زیرپوشش دارد.
وی یادآور شد: برای ۵۳ شهرک صنعتی استان زمین واگذار شده و چهار شهرک صنعتی در حال ساخت و ساز بوده و از مجموع شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی ۵۱ شهرک در حال بهره برداری است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجانشرقی گفت: برای پنج هزار و ۷۰۰ واحد صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی استان زمین واگذار شده و از این تعداد سه هزار و ۲۰۰ واحد در مرحله بهره برداری است.
فیض زاده، افزود: هم اکنون چهار هزار و ۷۰۰ واحد صنعتی فعال در استان وجود دارد که ۶۷ درصد آن ها در شهرک های صنعتی مستقر هستند که عمده آن ها صنایع کوچک و متوسط است.
وی اظهار کرد: کل اراضی شهرک های صنعتی استان ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار است که حدود ۵۰ درصد از این شهرک وارد فاز عملیاتی شده و برای ۵۱ شهرک صنعتی امکانات و زیرساخت های لازم مانند آب، برق و گاز تامین شده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجانشرقی با بیان اینکه واحدهای صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی استان با ظرفیت های متفاوت فعالیت می کنند، گفت: ۷۲۰ واحد صنعتی زیر ۵۰ درصد ظرفیت، یک هزار و ۴۲۱ واحد بین ۵۰ تا ۷۰ درصد ظرفیت و ۸۲۹ واحد با ظرفیت بالای ۷۰ درصد فعالیت می کنند.
فیض زاده، ادامه داد: در ۱۲ شهرک صنعتی غیردولتی استان برای حدود ۱۴ هزار و ۹۰۰ نفر اشتغال ایجاد شده است.