رئیس اتاق بازرگانی تبریز گفت: آماری که نسبت به عملکرد کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید ارائه شده، نشانگر این است که فضای کسب و کار استان اصلا مناسب نیست و وضعیت آینده کاملا ناامیدکننده به نظر میرسد.
به گزارش پایگاه خبری،تحلیلی صنعـتیـمیـز، صمد حسنزاده عصر امروز در جلسه شورای برنامهریزی استان اظهار کرد: رتبه هشت و یا ۱۳ استان در شاخص فضای کسب و کار استان خیلی تاسفبار است و در چند سال گذشته، اقتصاد برای صنایع در کل کشور با مشکل رو به رو است و متاسفانه در استان ما جای تاسف بیشتری نسبت به سایر استانها وجود دارد.
وی افزود: ضمن اینکه تمام مدیران بانکها خدمات ارزشمندی دارند، به نظر میرسد اندکی کم لطفی میکنند، در مقطع کنونی رسالت و تکلیف بانکها این است که حمایتهای موثرتری از واحدهای تولیدی به عمل آورند.
حسنزاده متذکر شد: در سال گذشته برای یکهزار و ۱۵۰ واحد تسهیلاتی در حدود ۷۰۰ میلیارد تومان ارائه شد، در واقع برای هر واحد حدود ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات رسید که حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد این رقم نیز صرف استمهال بدهی و جرائم پلکانی شد و عملاً تحقق نیافت و این فضا برای آینده چندان امیدوارکننده نیست.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز اذعان داشت: مقام معظم رهبری تولید ملی را شعار سال قرار دادند؛ اما آیا با این ابزار و زیرساختهای موجود شعار سال تحقق مییابد؟!
این فعال اقتصادی یادآور شد: اگر میخواهیم کالای ایرانی را در جهان معرفی کنیم، باید کیفیت کالای ایرانی دارای استاندارد جهانی باشد و در کنار آن قیمت تمام شده تولید نیز کاهش یابد، در حالی که با جرائم پلکانی و بهرههای بانکی موجود این امر اصلاً امکان پذیر نیست.
حسنزاده اضافه کرد: طی جلسات متعدد توافق کردیم بانکها صورت وضعیت بدهی واحدهای تولیدی را به صورت شفاف اعلام و آنها را تعیین تکلیف کنند که به جز چند بانک، سایر بانکها تاکنون به تعهدات خود در این زمینه عمل نکردهاند.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: طی یک سری از سیاستهای عجولانه در یک ماه بهرههای بانکی برای سپردههای مردم را از ۱۵ درصد به ۲۰ درصد رساندهاند و با این شرایط مردم هیچگاه حاضر نمیشوند پول خود را صرف سرمایهگذاری در تولید کنند.
منبع: فارس